Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά από 470 πυροσβέστες – Επιμένουν οι αναζωπυρώσεις σε Ροδόπη και Βοιωτία

Must Read

Οι ημέρες περνούν, αλλά η κατάσταση στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στη μεγάλη δασική πυρκαγιά που «καταπίνει» το δάσος της Δαδιάς παραμένει ίδια κι απαράλλακτη, με τους εκατοντάδες πυροσβέστες να μάχονται απεγνωσμένα από ξηράς και αέρος να περιορίσουν ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, που φαίνεται να έχει βγει από τους χειρότερους εφιάλτες τους.

Μάλιστα, η κατάσταση στην περιοχή είναι τόσο απελπιστική, ώστε τα σκηνικά με πολίτες που αποφασίζουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να συλλαμβάνουν «εμπρηστές» φαίνεται να πληθαίνουν, όπως μαρτυρά και το νέο σχετικό βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα, πάντως, με την τελευταία ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Έβρο αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, όπου παρέχουν συνδρομή και δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και τρία οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και οκτώ οχήματα και η Σερβία με 28 πυροσβέστες.

 

Παράλληλα, στη Ροδόπη αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη, όπου παρέχουν συνδρομή 36 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από Βουλγαρία, ενώ στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Και στην Πάρνηθα, όμως, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Κατά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν στη χώρα μας 27 νέες δασικές πυρκαγιές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με συνολικά 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Συνδρομή στις προσπάθειες πυρόσβεσης παρέχουν, επίσης, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Την ίδια ώρα, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This