Λέσβος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις «γαϊδουροδρομίες» στην Κώμη

Must Read

Τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή τα δημοσιεύματα για αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες στο χωριό Κώμη στη Λέσβο, ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Η διπλή αυτή αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση σε ανώτατο επίπεδο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφορά στην απόδοση ποινικών ευθυνών τόσο στους ανήλικους που μετείχαν στο αποτρόπαιο αυτό γεγονός, όσο και σε βάρος των γονιών τους, που δεν είχαν λάβει μέτρα επιμέλειας των παιδιών τους και αποφυγής της βάναυσης συμπεριφοράς τους σε βάρος των ανήμπορων ζώων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Μασούρα, αρμόδια αντεισαγγελέας ΑΠ για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων, απέστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης σχετικά δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό από τον ηλεκτρονικό Τύπο. Με βάση αυτά, ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α’ και β’ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021), καθώς και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).

Σημειώνεται πως η εισαγγελική έρευνα παραγγέλθηκε ως κατεπείγουσα, προκειμένου να ερευνηθούν αδικήματα σε βαθμό και κακουργήματος.

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης», τονίζοντας, μάλιστα, ότι πρόκειται να παραδώσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου το οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσε από τις «γαϊδουροδρομίες», προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται. «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αυτό το ωραίο δρώμενο στην Κώμη Λέσβου. “Γαϊδουροδρομίες!”. Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρομου, με ΙΧ και μηχανακια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This