Στον Ανακριτή ο αστυνομικός της διαφθοράς στα Χανιά – Έλαβε προθεσμία, ελεύθερος ο γιος του

Οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων

Must Read

Στον ανακριτή Χανίων προκειμένου να απολογηθεί, οδηγήθηκε ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στα Χανιά για δωροδοκία και εκβιασμόΠαράλληλα, ενώπιον του ανακριτή, βρέθηκε και ο γιος του 53χρονου, επίσης αστυνομικός, που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του.

Ο 53χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη. Οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής μετά από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων. Αφορμή για να μπει στο στόχαστρο των εσωτερικών υποθέσεων ο αστυνομικός στάθηκε μία καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία από επιχειρηματία των Χανίων ο οποίος κατήγγειλε ότι είναι θύμα της δράσης του εν λόγω αστυνομικού. Παράλληλα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε βάρος του αστυνομικού προέκυψαν και άλλες περιπτώσεις οι οποίες αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για «σβήσιμο» κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

 

Ο γιος του Αξιωματικού, επίσης αστυνομικός σε υπηρεσία της Αττικής, απολογήθηκε κανονικά και αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η κατηγορία που βαραίνει τον αξιωματικό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, ενώ ο γιός του είναι κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση. Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Στον ανακριτή ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατηγορείται για διαφθορά στα Χανιά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This