Έβρος: Δεν πετάνε τα εναέρια μέσα λόγω περιορισμένης ορατότητας! «Φουντώνει» η αναζωπύρωση κοντά στο Γιαννούλη

Σύλληψη ανήλικου για εμπρησμό! Οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή θα είναι άσχημες και τα επόμενα 24ωρα

Must Read

Απελπιστική είναι η κατάσταση στον Έβρο καθώς οι αναζωπυρώσεις μαίνονται για 13η συνεχόμενη μέρα. Το πιο τραγικό στοιχείο είναι ότι τις τελευταίες ώρες τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος καθώς λόγω του καπνού και  της άπνοιας που επικρατεί δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα!

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε:

«Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία λόγω της άπνοιας που υπάρχει, της πολύ ασθενούς έντασης των ανέμων. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στο πεδίο αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια επαγωγική στήλη καπνού, η οποία υπάρχει πάνω από την πλευρά από την περιοχή της περιοχής Γιάννουλη και Σιδηρώ, οι δύο οικισμοί τώρα που μιλάμε δεν κινδυνεύουν, έχουν θωρακιστεί, δεν υπάρχει καμία απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Ωστόσο, αυτή η επαγωγική στήλη που βλέπετε να επικάθεται ουσιαστικά πάνω από την πυρκαγιά, δημιουργεί πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα και για τα εναέρια μέσα, τα αεροσκάφη και για τα ελικόπτερα, προκειμένου να επιχειρήσουν με ασφάλεια τις βολές».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Αρτοποιού:

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, στο σημείο  «περισσότεροι από 585 πυροσβέστες αυτή τη στιγμή με 150 οχήματα. Διεθνείς αποστολές οι οποίες έχουν έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από κράτη τα οποία είναι με διμερείς συμφωνίες. Επομένως ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μεγάλη δυσκολία αυτή τη στιγμή λόγω κρίσης». 

Μάλιστα, η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες δεν είναι διόλου καλύτερη καθώς δεν δεν θα υπάρξει βροχή, ούτε άνεμοι μικρής έντασης.

 

«Την Κυριακή προς Δευτέρα θα έχουμε πολύ μεγάλη ένταση ανέμων. Θα έχουμε έναν βορειοανατολικό άνεμο της έντασης των 7 μποφόρ σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, εμείς θα παλέψουμε αυτά τα δεδομένα και θα ήθελα να διαβεβαιώσουμε ότι οι πυροσβέστες αυτή τη στιγμή θέλουν όσο τίποτα άλλο να σβήσει αυτή η πυρκαγιά», τονίζει ο κ. Αρτοποιός.

«Φουντώνει» η αναζωπύρωση στον Έβρο

Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η αναζωπύρωση που ξεκίνησε χθες κοντά στο χωριό Κοτρωνιά του Έβρου με αποτέλεσμα η κατεύθυνση της να είναι ευμετάβλητη, συνεχίζεται για 13η ημέρα η μάχη κατάσβεσης με περαιτέρω αύξηση των επίγειων δυνάμεων στον Έβρο.

Το πύρινο μέτωπο καίει κοντά στο χωριό Γιαννούλη, το οποίο εκκενώθηκε χθες μετά από μήνυμα που εστάλη από το 112.

Σύμφωνα με το e-evros, μπορεί στο σημείο να έπεσε λίγη βροχή,ωστόσο, ήταν μόνο ψιχάλες που δεν κατάφεραν να σβήσουν ούτε μια σπίθα.

Δείτε βίντεο:

Μέχρι στιγμή, η φωτιά δεν έχει περάσει την άμυνα των αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν περιφερειακά του οικισμού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μάχη αναχαίτισης δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και για τη διαφύλαξη του Μικρού (βόρειου) Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

Δείτε φωτογραφίες από την φωτιά σήμερα:

 

Συλλήψεις εμπρηστών στο Διόνυσο

Την ίδια στιγμή, στον Διόνυσο η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο άτομα, ένας από τους οποίους ανήλικος, με την κατηγορία του εμπρησμού!

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), ένας ενήλικος άνδρας και ένας ανήλικος, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε δασική έκταση στον Διόνυσο Αττικής.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι ανάμεσα σε Δροσιά και Διόνυσο, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα στη θέση «Κόκκινο Χωράφι» στον Διόνυσο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 21 ετών και 15 ετών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Έβρος: Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας η άγρια πανίδα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς

«Θα έπρεπε ήδη να είστε στη φυλακή…» – Άγριο σφυροκόπημα σε Μητσοτάκη από πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής!

Φάμελλος: «Ο Μητσοτάκης δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη. Έχει πολιτική ευθύνη. Αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This