Τρίτη 15/6/2021

Φόβοι για μπλακ άουτ από τη ΔΕΗ εν μέσω καλοκαιριού…

Φόβοι για γενικευμένο μπλακ άουτ, σε μια σειρά από περιοχές της Ελλάδας εξαιτίας της ζέστης, αλλά και του παλιού και μη συντηρημένου δικτύου της ΔΕΗ.

Χωρίς ρεύμα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας περιοχές της ανατολικής Αττικής, όπως η Νέα Μάκρη, ο Νέος Βουτζάς και η Πεντέλη, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Αντίστοιχα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν και στην Καλαμαριά και τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη ανησυχία εκφράζεται για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα την Κρήτη. Οι απαιτήσεις λόγω της τουριστικής περιόδου αυξάνονται, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, που θα ενταθούν στη διάρκεια των δύο ζεστότερων μηνών του χρόνου (Ιούλιος-Αύγουστος), καθιστούν την κατάσταση οριακή.

Σύσκεψη με τον πρόεδρο των τεχνικών

Τη Δευτέρα το πρωί, ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, συγκάλεσε σύσκεψη με τον επικεφαλής της ΔΕΔΔΗΕ,  προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ώστε, να αποφευχθούν τα μεγάλα προβλήματα.

Τους φόβους του εξέφρασε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Πρόεδρος Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης. «Φοβάμαι τα χειρότερα για το γενικό μπλακ άουτ». Προσέθεσε, μάλιστα, πως με το ελάχιστο προσωπικό που είναι διαθέσιμο, η αντιμετώπιση των προβλημάτων καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη με τα σημαντικότερα προβλήματα, να σημειώνονται στην περιοχή της Χαλκιδικής  και της Μεσσηνίας.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, γνωστοποίησε τα μέτρα στα οποία θα προβεί η ΔΕΗ, προκειμένου, να ξεκινήσει την είσπραξη των οφειλών από 890.000 καταναλωτές, που χρωστούν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τους φακέλους των οποίων θα ετοιμάσουν οι σαράντα εργολαβικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι, θα προσληφθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ