Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω «Πολυτεχνείου»

Must Read

Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός λόγω των εκδηλώσεων για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, με την Αστυνομία να είναι πάνοπλη για κάθε ενδεχόμενο, μια και ο φόβος για εκτεταμένα επεισόδια είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Εκτός από την τεράστια κινητοποίηση σχεδόν 7.000 αστυνομικών με ενίσχυση και από αστυνομικούς της επαρχίας, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει πεζές περιπολίες με σκύλους, ενώ 17 από τις 25 κλούβες των ΜΑΤ θα αποκλείσουν την αμερικανική πρεσβεία.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται από σήμερα σε ανάπτυξη, περιλαμβάνουν 24ωρη περιφρούρηση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κέντρου, μεταξύ των οποίων η Νομική και το Πάντειο. Ο «Αίαντας» και οι μικρότερες αύρες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν με ρίψεις νερού, αν κριθεί απαραίτητο.

Δείτε επίσης: «Φρούριο» η Αθήνα ενόψει Πολυτεχνείου με δυνάμεις και από την επαρχία! Drones θα κόψουν το… παρκούρ

Στα Εξάρχεια έχουν χαρτογραφηθεί όλα τα εγκαταλειμμένα κτίρια, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους «ιπτάμενους αντιεξουσιαστές» για ρίψη μολότοφ και αντικειμένων από τις ταράτσες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, όπως στο παρελθόν.

Ο Δήμος Αθηναίων θα απομακρύνει κάδους με απορρίμματα και μπάζα από τους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η πορεία, ενώ θα τεθούν υπό διακριτική επιτήρηση τα πρατήρια καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κομμάτι των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Νοεμβρίου, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, στους οδικούς άξονες των Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Ακόμα, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 17 Νοεμβρίου, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα στην ειδοποίηση αναφέρονται οι εξής οδοί:

  • Πατησίων
  • Στουρνάρα
  • Μπουμπουλίνας
  • Τοσίτσα
  • Τζωρτζ
  • Μπόταση
  • Κάνιγγος
  • Καποδιστρίου
  • Σόλωνος
  • Χαλκοκονδύλη
  • Πολυτεχνείου
  • Αβέρωφ
  • Σολωμού

Ενδεικτικό της αυστηρότητας των μέτρων είναι το γεγονός πως ειδικά συνεργεία του ΟΑΣΑ ξεκίνησαν ήδη από χθες την προσωρινή «αποκαθήλωση» των «έξυπνων» στάσεων, προκειμένου να τις προστατεύσουν από το ενδεχόμενο φθορών σε περίπτωση επεισοδίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This