Ξεκινά η δίκη του Πατρός Αντωνίου – Το βαρύ κατηγορητήριο

Συγκατηγορούμενοι 7 εργαζόμενοι στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Must Read

Την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, σε χρόνο εξπρές ξεκινά η δίκη, με κατηγορούμενο τον Πατέρα Αντώνιο, που κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο ιερέας είναι επίσης κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες, τις οποίες φέρονται ότι προκάλεσαν σε τροφίμους της Δομής, μέλη του προσωπικού.

Συγκατηγορούμενοί του είναι 7 εργαζόμενοι της Δομής.

Ο Πατέρας Αντώνιος είναι κατηγορούμενος επίσης για την κακουργηματική πράξη της «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση».

Η δικογραφία, ωστόσο, χωρίστηκε για τα πλημμελήματα, για τα οποία ορίστηκε η δίκη, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, ενώ για το κακούργημα η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στην κύρια ανάκριση.

Για την κατηγορία της ασέλγειας ο πατήρ Αντώνιος απολογήθηκε στην ανακρίτρια στα τέλη Ιουνίου και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Επιπλέον, για το σκέλος της οικονομικής διαχείρισης της Οργάνωσης, ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης τριών κακουργηματικών πράξεων.

Το κατηγορητήριο, που αποδίδεται στον Πάτέρα Αντώνιο και στους συγκατηγορουμένους του 

1) «βαριά σωματική βλάβη ανήλικων ευρισκόμενων υπό την προστασία του δράστη βάσει πραγματικής κατάστασης και προσώπου που δεν μπορούσε να υπερασπίσει τον εαυτό του, ευρισκόμενου υπό την προστασία του δράστη βάσει πραγματικής κατάστασης και με το οποίο ο δράστης είχε σχέση εργασίας, με την μεθοδευμένη πρόκληση και σε αυτούς σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία τους και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σ’ αυτούς σοβαρή ψυχική βλάβη, μέσω της παρατεταμένης απομόνωσης αυτών, από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή»

2) «ηθική αυτουργία κατά συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου ευρισκόμενου υπό την προστασία του δράστη βάσει πραγματικής κατάστασης, από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή»

3) «ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανήλικου ευρισκόμενου υπό την προστασία του δράστη βάσει πραγματικής κατάστασης, από κοινού και κατά μόνος, κατά συρροή» και

4) «ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανήλικου ευρισκόμενου υπό την προστασία του δράστη βάσει πραγματικής κατάστασης, από κοινού και κατά μόνας».

Oπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο Πατέρας Αντώνιος είτε μόνος του είτε από κοινού ενεργώντας με άλλους εργαζόμενους στην «Κιβωτό», «προξένησε σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας» σε ανήλικα παιδιά που ήταν υπό την προστασία του και με τα οποία είχε σχέση εργασίας, σε δομές της Οργάνωσης στον Βόλο, στην Χίο, στην Καλαμάτα και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται ότι προκάλεσε εξάντληση επικίνδυνη για την υγεία των παιδιών και ψυχικό πόνο ή βλάβη σε αυτά, καθώς τους επέβαλλε να εργάζονται υπό σκληρές συνθήκες ή να παραμένουν σε απομόνωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα… για λόγους σωφρονισμού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This