11ο Athens Flying Week 2023: Εντυπωσιακοί ελιγμοί και ακροβατικά στη γενική πρόβα

Τι δήλωσε η κυβερνήτης του αμερικανικού μαχητικού F-35

Must Read

Mε τη γενική πρόβα των αεροσκαφών και των ομάδων που συμμετέχουν στις επιδείξεις, μπήκαν σήμερα οι τελευταίες λεπτομέρειες στη φετινή διοργάνωση του 11ου Athens Flying Week 2023, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Στο πλούσιο πρόγραμμα που υπόσχονται ομάδες και σμήνη, όπως οι Fursan από τα Αραβικά Εμιράτα, περιλαμβάνονται εντυπωσιακοί ελιγμοί, ακριβείς σχηματισμοί, διελεύσεις και κατακόρυφες βουτιές που κόβουν την ανάσα, αλλά και σόλο επιδείξεις, με μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς, εκπαιδευτικά και πολιτικά αεροπλάνα, αλλά και κάθε άλλου είδους πτητικά μέσα (ελικόπτερα, μοντέλα, αλλά και αλεξιπτωτιστές).

Η σημαντικότερη συμμετοχή στη φετινή Athens Flying Week 2023, όπως μπόρεσαν να διαπιστώσουν και όσοι παραβρέθηκαν στην πρώτη δοκιμαστική επίδειξή της, είναι το εντυπωσιακό αμερικανικό μαχητικό F-35.

Η κυβερνήτης του Κριστίν «Μπίο» Γουλφ (Christine «Beo» Wolfe σ.σ. λογοπαίγνιο για να θυμίζει τον Beowolf της αγγλοσαξωνικής παράδοσης) έδωσε ένα εκπληκτικό δείγμα της άψογης συμπεριφοράς του αεροσκάφους, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και ίσως αποτελέσει σε σύντομο μέλλον απόκτημα και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πτητικές του δυνατότητες άφησαν άφωνους τους παρευρισκόμενους, που με ενθουσιασμό και δέος παρακολούθησαν την άψογη επίδειξη της Αμερικανίδας πιλότου.

Σε δηλώσεις της  η Κριστίν «Μπίο» δήλωσε για την εμπειρία του να πετάς ένα F-35: «Είναι ένα ευχάριστο αεροσκάφος για να πετάς. Δεν πετάς μόνο με την τελευταία τεχνολογία αιχμής, αλλά είναι και ένα εκπληκτικό αεροσκάφος για να πραγματοποιείς μία επίδειξη και να το δείχνεις στον κόσμο – είναι συνάμα μία εμπειρία που σε διασκεδάζει, αλλά ταυτόχρονα σε ανταμείβει».

Όσον αφορά τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις της από την ατμόσφαιρα στην Τανάγρα, η Αμερικανίδα πιλότος δήλωσε: «Είναι καταπληκτική. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εγώ και η ομάδα μου στην Ελλάδα και είναι υπέροχο να βλέπεις να πετούν τα αεροσκάφη, να τα βλέπεις να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε ελληνικό έδαφος, μιας κι εσείς έχετε συμμετοχή. Είναι υπέροχο να δεις τις αντιδράσεις του κόσμου το Σαββατοκύριακο και θα χαρώ για την επίδειξη του Σαββάτου και της Κυριακής».

Αναφορικά με το ποιά περιμένει να είναι η αντίδραση του κοινού, η κυβερνήτης Γουλφ δήλωσε: «Θα δούμε. Πιστεύω πως θα είναι ωραία. Είναι μεν ένα θορυβώδες αεροσκάφος, αλλά είναι ευκολοχείριστο, συνεπώς θα προσπαθήσουμε να στήσουμε μία καλή επίδειξη για 15 λεπτά, να ενθουσιάσουμε τον κόσμο – αλλά πιστεύω πως οι αντιδράσεις θα είναι καλές».

Τις μεγάλες δυνατότητες των F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία των πιλότων της, απέδειξε και η ομάδα επίδειξης Ζευς, που εκτέλεσε ακριβείς κι επικίνδυνους ελιγμούς, σκορπώντας ενθουσιασμό.

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνήτης του Ζευς σμηναγός Χρήστος Χαρίτος, «θέλουμε αρχικά να επιδείξουμε τις δυνατότητες του αεροσκάφους αυτού, να δείξουμε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει το αεροσκάφος μέσα σε 10-12′ και μέσω αυτού θα θέλαμε, κατ’ αρχάς στα ελληνικά show, να μεταδώσουμε την αεροπορική ιδέα και κυρίως στις νέες γενιές, μέσω αυτού να δούνε τι μπορεί να κάνει η Πολεμική Αεροπορία και να την αγαπήσουνε – και βεβαίως κάνουμε το ίδιο και στο εξωτερικό, για να δείξουμε τι μπορεί να κάνει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This