Λέσβος: Εντοπισμός και διάσωση 95 μεταναστών από το Λιμενικό

Άπαντες περισυνελέχθησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας

Must Read

Καθημερινό φαινόμενο τείνει να γίνει η διάσωση μεταναστών από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Μόνο σήμερα, Σάββατο, το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε συνολικά 95 μετανάστες σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις στη Λέσβο.

Στην πρώτη επιχείρηση διασώθηκαν 37 μετανάστες, στη δεύτερη 21 και στην τρίτη 37. Άπαντες περισυνελέχθησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας.

Όσον αφορά στη διάσωση των 37 μεταναστών το Λιμενικό εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου ¨Παληός¨ βορειοανατολικά ν. Λέσβου.

Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή λέμβο, με τριάντα επτά (37) επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη δεύτερη διάσωση

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨Τάρτη¨ νοτιοανατολικά Αγριελιάς ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι επιβαίνοντες προέβησαν στην καταστροφή των αεροθαλάμων της με αποτέλεσμα την πτώση τους στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού Πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Μία γυναίκα εκ των ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης».

Η τρίτη ανακοίνωση από το Λιμενικό

«Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨Τάρτη¨ νοτιοανατολικά Αγριελιάς ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, η οποία παρουσίαζε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες της να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τριάντα επτά (37) αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This