Έληξαν οι συμπλοκές στον Κορυδαλλό, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ

«Υπήρξε αναταραχή, χωρίς βιαιοπραγίες ή συμπλοκές», ανακοίνωσε το υπουργείο δικαιοσύνης

Must Read

Χάρη στην παρέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, έληξαν οι συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων στον Κορυδαλλό. Υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα και -σύμφωνα με πληροφορίες- κάποιοι κρατούμενοι είχαν στα χέρια τους μαχαίρια. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πήραν την εντολή εισαγγελέα και κατέστειλαν την εξέγερση. Οι κρατούμενοι επιχείρησαν να φτάσουν στο διοικητήριο, ωστόσο τους απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Υπήρξαν τραυματίες τους οποίους παρέλαβαν ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Γιώργο Κωστίκα, όλα ξεκίνησαν όταν Γεωργιανός κρατούμενος μαχαίρωσε Κούρδο, ενώ όπως υποστήριξε από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.

Εργαζόμενη των φυλακών, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι είπε: «Εγκλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

Η υπάλληλος διευκρίνισε ωστόσο ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους.

Προσπάθεια υποβάθμισης από το υπουργείο

Να υποβαθμίσει τις συμπλοκές που έγιναν τη μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε σαν στόχο η  ανακοίνωσή που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα, χαρακτηρίζει τα επεισόδια «αναταραχή» και υποστηρίζει: «χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές», σύμφωνα πάντα με το εν λόγω υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This