Σοκ: Το πλήρωμα έσπρωξε τον 36χρονο από τον καταπέλτη, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί!

Συνελήφθησαν ο καπετάνιος του «Blue Horizon» και οι δράστες - Επιβάτες καλούνται να καταθέσουν ως αυτόπτες μάρτυρες

Must Read

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την τραγωδία με τον 36χρονο που έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε, κατά τον απόπλου του «Blue Horizon» από το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στα πλάνα που κατέγραψε κινητό αυτόπτη μάρτυρα, ο 36χρονος, αν και αργοπορημένος, έχει προλάβει να πατήσει στον καταπέλτη του πλοίου, που, ωστόσο έχει βάλει μπρος τις μηχανές, με άνδρες του πληρώματος του «Blue Horizon» να έχουν λύσει τους κάβους. Ακόμη, όμως, δεν έχει απομακρυνθεί από την προβλήτα.

Τότε, δύο άτομα από το πλήρωμα τον πλησιάζουν και αρχίζουν να τον σπρώχνουν πάνω στον καταπέλτη, την ωρα που το πλοίο συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου! Ο 36χρονος προσπαθεί να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο, όμως οι δύο άνδρες επιμένουν να τον σπρώχνουν όλο και πιο βίαια, για να τον κατεβάσουν με το ζόρι από το πλοίο, που, όμως, έχει πλέον απομακρυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι ο άτυχος άνδρας να χάσει, τελικά, την ισορροπία του και να πέσει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του μεγάλου επιβατηγού – οχηματαγωγού.

Το πιο εξοργιστικό από όλα, είναι πως, παρά το γεγονός ότι τον βλέπουν να πέφτει στη θάλασσα, οι δράστες δεν κάνουν τίποτα απολύτως για να τον βοηθήσουν. Λίγη ώρα αργότερα, ο 36χρονος ανασύρεται νεκρός…

  • Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Με βάση νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο καπετάνιος του «Blue Horizon», ο αξιωματικός καταστρώματος και τα μέλη του πληρώματος που ευθύνονται για τον θάνατο του 36χρονου συνελήφθησαν από λιμενικούς, ενώ η εταιρεία θα τους αντικαταστήσει, ώστε το πλοίο να ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι του για Κρήτη. Πρώτα, όμως, θα ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών που έτυχε να είναι μάρτυρες της -πέρα από κάθε αμφιβολία- ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται πως η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα
στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη
διαλεύκανση του συμβάντος», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Σύμφωνα δε με σχετικές πληροφορίες, με το που αναχώρησε το «Blue Horizon» από το λιμάνι του Πειραιά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, οι επιβάτες του πλοίου άκουσαν από τα μεγάφωνα τα εξής: «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Μαρτυρία επιβάτη: «Κάποιοι είδαν τον άνθρωπο να επιπλέει στη θάλασσα»

Τα όσα ακολούθησαν το τραγικό συμβάν περιγράφει στο News 24/7 επιβάτης του «Blue Horizon», ο οποίος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται στο πλοίο που παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

«Το πλοίο έφυγε με ένα τέταρτο καθυστέρηση. Ήμασταν περίπου μία ώρα εν πλω όταν στην αρχή φώναξαν τρία άτομα στην ρεσεψιόν και στη συνέχεια το πλοίο έμεινε στάσιμο», αναφέρει αρχικά ο επιβάτης. «Έπειτα ανακοίνωσαν ότι γυρνάμε πίσω με απόφαση Λιμεναρχείου και φτάσαμε στον Πειραιά, γύρω στις 22:30. Στη συνέχεια μαθεύτηκε το τι έγινε, κάποιοι είδαν τον άνθρωπο να επιπλέει στη θάλασσα. Ένας επιβάτης μού είπε ότι κάποιος τον έσπρωξε. Γενικά ακούστηκε από πολλούς ότι είδαν το περιστατικό. Αυτή τη στιγμή έχει μπει αστυνομία μέσα και φωνάζει όποιον έχει δει κάτι, να προσέλθει στη ρεσεψιόν. Το πλοίο ακόμη δεν έχει φύγει», προσθέτει.

Aυτόπτες μάρτυρες του αποτρόπαιου περιστατικού ήταν και επιβάτες του «F/B ΕLYROS», που ήταν ελλιμενισμένο στον Πειραιά δίπλα από το «Blue Horizon», οι οποίοι και επικοινώνησαν με το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να το καταγγείλουν. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στο ELYROS που είχαν βγει στο κατάστρωμα για τσιγάρο και είδαν ολοκάθαρα το συμβάν. Είδαν τους ανθρώπους από το πλήρωμα του Blue Ηorizon να σπρώχνουν τον άνδρα στην θάλασσα. Τον έσπρωξαν τρεις ή τέσσερις φορές πριν ανέβει η ράμπα του πλοίου», αναφέρει στο protothema.gr η κα Φρόσω Τετραντωνάκη και προσθέτει ότι «περίπου δέκα λεπτά μετά την πτώση στη θάλασσα είδαμε το πτώμα του άνδρα να επιπλέει στο νερό».

«Εκείνη τη στιγμή πήρα τηλέφωνο στο Λιμενικό Σώμα και έκανα επωνυμη καταγγελία για το συμβάν. “Σπρώξανε τον άνθρωπο στη θάλασσα και πνίγηκε. Τον σκοτώσανε”, ήταν τα λόγια που μετέφερα στους λιμενικούς», δήλωσε και εμφανώς ταραγμένη σημείωσε ότι το πτώμα του 36χρονου επέπλεε για περίπου 30 λεπτά της ώρας, μέχρι να το περισυλλέξουν! 

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», αναφέρει σε  σχετική ανάρτησή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This