Τους δέκα έφτασαν (επίσημα) οι νεκροί από την κακοκαιρία «Daniel» – 296 άτομα διασώθηκαν από αέρος και 1.700 απεγκλωβίστηκαν

Τέσσερις οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση - Μην πιστεύετε τα fake news περί νεκρών, μάς... μάλωσε ο Κικίλιας

Must Read

Τέσσερα ακόμη άτομα προστέθηκαν στην επίσημη λίστα με τα θύματα της κακοκαιρίας «Daniel», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, τέσσερις  γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές τις τελευταίες ώρες, οι τρεις στην Καρδίτσα και η τέταρτη στο Πήλιο.

Πριν από λίγη ώρα, στην επίσημη ενημέρωσή του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως οι επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία είναι δέκα, ενώ πρόσθεσε πως οι αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή είναι τέσσερις.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα όσα έχουν ακουστεί για σκόπιμη καταστροφή φράγματος στην Καρδίτσα, έκανε λόγο για fake news, μιλώντας για ενημέρωση «με απόλυτη ειλικρίνεια και διαφάνεια» από πλευράς κυβέρνησης. «Με αφορμή σχετικές φήμες που κυκλοφόρησαν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι καμιά απολύτως παρέμβαση του κεντρικού κρατικού μηχανισμού δεν έγινε σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή που να προκάλεσε οποιαδήποτε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή λοιπόν στα fake news», είπε συγκεκριμένα.

Κι αυτό την ώρα που συνεχώς αυξάνονται οι μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής που αναφέρουν για γείτονές τους που εγκλωβίστηκαν και πέθαναν μέσα στα σπίτια τους, όταν πλημμύρισε ο τόπος. Κάτοικος δε του Μαραθέα Καρδίτσας, μιλώντας την εκπομπή Live News, έκανε λόγο για επιπλέοντα πτώματα στον δρόμο. «Eδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στο σπίτι του είναι εγκλωβισμένα 50 άτομα.

 

Ως εκ τούτου, οι φόβοι που εκφράζονται από πολλούς ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί και μάλιστα κατά πολύ, δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται όσο περνούν οι ώρες.

Από προχτές, πάντως, οπότε και ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης ανθρώπων από 14 χωριά της Θεσσαλίας με εναέρια και επίγεια μέσα, έχουν γίνει συνολικά 296 διασώσεις από τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ από τα επίγεια διασωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβιστεί περί τα 1.700 άτομα. Μάλιστα 150 από τα άτομα που διασώθηκαν από αέρος είχαν ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, η οποία και τούς παρασχέθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των χωριών όπου επιχειρεί η Πολιτική Προστασία, είναι και τα εξής: Αγία Τριάδα, Μεταμόρφωση, Καλογριανά, Ερμήτσι, Μαραθέα, Ορφανό, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Βλοχός και Κοσκινά στην Καρδίτσα και Κεραμίδι και Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This