Ανθρωποκτονία στο «Blue Horizon»: Μισή ώρα έκαναν να βγάλουν τον Αντώνη από τη θάλασσα

Must Read

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, καθώς, με βάση τα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Συμβάντων του Λιμεναρχείου Πειραιά, αλλά και στην κατάθεση του μοναδικού λιμενικού που βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, μια σειρά από «συμπτώσεις» ήταν που οδήγησαν στον τραγικό χαμό του 36χρονου.

Οργή, εξάλλου, προκαλεί και το γεγονός ότι χρειάστηκε σχεδόν μισή ώρα για να βγάλουν τον Αντώνη από τη θάλασσα και όταν πια φιλοτιμήθηκαν να το κάνουν, ο 36χρονος ήταν πια νεκρός και έβγαζε αφρούς από το στόμα του. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του newsit.gr, ο λιμενικός που βρισκόταν στο λιμάνι, ισχυρίστηκε πως δεν ήταν μπροστά όταν συνέβη η τραγωδία στον καταπέλτη του «Blue Horizon», καθώς είχε μεταβεί προσωρινά στα εκδοτήρια, επειδή κάποιοι Ρομά είχαν δημιουργήσει φασαρία.

Στο Δελτίο Συμβάντων του Λιμεναρχείου Πειραιά έχουν καταγραφεί τα εξής:

«Στις 21:13 ο πλοίαρχος του Blue Horizon, σημαίας ελληνικής, ανέφερε στην υπηρεσία μας ότι κατά τον απόπλου του εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα πλησίον του πλοίου. Ανωτέρω πλοίο, δήλωσε ετοιμότητα να αναχωρήσει περί τις 21:09 και του εδόθη άδεια απόπλου από την υπηρεσία μας περί 21:12 με προορισμό τον λιμένα του Ηρακλείου.

Στις 21:18 η υπηρεσία μας επικοινώνησε μέσω VHF CH13 και τηλεφωνικά με το πλοίο Έλυρος σημαίας ελληνικής, προς συλλογή επιπλέον πληροφοριών επί του ανωτέρω συμβάντος.

Στις 21:19 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Έλυρος, δηλώθηκε ότι θα γίνει ρίψη κυκλικού σωσίβιου προς περισυλλογή του ανθρώπου στη θάλασσα.

Στις 21:20 τηλεφωνική ενημέρωση κεντρικού λιμεναρχείο Πειραιά. 21:40 τηλεφωνική ενημέρωση από το Έλυρος ότι έγινε περισυλλογή ανθρώπου στη θάλασσα και δόθηκε από την υπηρεσία μας άδεια απόπλου ανωτέρω πλοίου προς λιμένα προορισμού.

Στις 21:42 τηλεφωνική εντολή από κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά για διακοπή πλου του πλοίου Horizon και αναμονή περαιτέρω οδηγιών.

Στις 21:45 προσέλευση (άλλαξε η βάρδια).

Στις 21:55 τηλεφωνική επικοινωνία από κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά το οποίο ενημέρωσε υπηρεσία μας για περισυλλογή ανθρώπου από τη θάλασσα.

Στις 22:01 τηλεφωνική εντολή από κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά για επιστροφή του Blue Horizon σε κεντρικό λιμένα Πειραιά. Άμεση ενημέρωση πλοιάρχου ανωτέρω πλοίου μέσο VHF CH13 προς εκτέλεση ανωτέρω εντολής.

Στις 22:05 αλλαγή βάρδιας.

Στις 21:15 επιβάτης του Έλυρος και ευρισκόμενη στο εξωτερικό κατάστρωμα του πλοίου παρατήρησε πλήρωμα του Horizon που βρισκόταν παρακείμενο, προ απόπλου να σπρώχνει πολίτη που ήθελε να μπει στο πλοίο και σηκώνοντας τον καταπέλτη να πέφτει στη θάλασσα.

Στις 21:25 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι η ΕΛ.ΑΣ τους γνώρισε ότι επιβάτης του Horizon είδε υπάλληλο του καραβιού να σπρώχνει άνθρωπο στη θάλασσα.

Στις 21:30 ενημερωθήκαμε από επιβάτη του Horizon που δήλωσε ότι είδε άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα, ο οποίος σπρώχτηκε τρεις φορές από το πλήρωμα του πλοίου. Έστειλε και σχετικό βίντεο που είχε ληφθεί.

Στις 21:35 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από VTS ότι στις 21:13 το Blue Horizon κατά τον απόπλου του από τον κεντρικό λιμένα του Πειραιά τους ανέφερε την ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα εντός της λεκάνης λιμένος.

Στις 00:05 αναφορικά με τις προαναφερόμενες καταγγελίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας περί πτώσης ανθρώπου στη θάλασσα κατόπιν απόθεση τους από τον καταπέλτη του Horizon από μέλος του πληρώματος κατά τον απόπλου του πλοίου απ’ το κεντρικό λιμένα Πειραιά. Περισυνελέγη το άτομο από τη θάλασσα και διεκομίσθη στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής ανωτέρω πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Πειραιά. Ακολούθησε η απόλυση των τεσσάρων μελών του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου. Έγινε αντικατάσταση των μελών του πληρώματος και το πλοίο απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.»

Όσον αφορά, εξάλλου, στην κατάθεση του λιμενικού που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή όταν δολοφονήθηκε ο Αντώνης, αναφέρονται τα εξής: «Φέρω το βαθμό του ανθυπασπιστή. Χθες στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 είχα διατεταγμένη υπηρεσία από 14:00 μέχρι 22:00 με καθήκοντα μέτρων τάξης. Εκτελώντας τα καθήκοντά μου στην πύλη Ε3 από που θα απέπλεε το Έλυρος με προγραμματισμένη ώρα απόπλου 21:00 και εβρισκόμενος πέραν του καταπέλτη προς τα εκδοτήρια λόγω προβλήματος με τσιγγάνους, αλλά σε ήδη πεπερασμένη ώρα από τον προγραμματισμένο απόπλου, είδα στο βάθος ανθυπασπιστή να μου κάνει νοήματα πιθανόν για να συνδράμω. Δεν μπόρεσα να κατευθυνθώ άμεσα στο σημείο λόγω του προβλήματος που είχα. Επιπροσθέτως, το πλοίο στο οποίο εκτελούσα μέτρα, ακόμα βρισκόταν σε διαδικασία φόρτωσης και ο συνάδελφος που είχα μαζί μου ήταν άπειρος. Όταν είδα να διέρχεται ένα περιπολικό του Λιμενικού, το σταμάτησα, επιβιβάστηκα και του είπα να πάμε άμεσα στο σημείο, αφήνοντας εν τέλει το καράβι ως έχει. Κατευθυνθήκαμε στο σημείο που μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα και μόλις είχε έρθει από το Έλυρος σωσίβιο με φωτάκι. Εκείνη τη στιγμή, ενημερώθηκα από τον αξιωματικό φυλακής να μη βουτήξω στην θάλασσα διότι έτερος συνάδελφος είχε πάει με τους καβοδέτες στη βάρκα που διαθέτουν για την περισυλλογή. Όταν αυτή ολοκληρώθηκε πήγαμε μπροστά και μπήκα στη βάρκα να βοηθήσω στην μεταφορά του ανθρώπου όποιος δεν έδειχνε σημεία ζωής και ήταν γεμάτος αφρούς. Στη συνέχεια αφίχθη το ΕΚΑΒ, όπου και παρελήφθη».

Σύρος: Διαδηλωτές μπούκαραν στο «Blue Star Paros»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το μεσημέρι στο λιμάνι της Σύρου για να διαδηλώσει για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του «Blue Horizon», με αρκετούς από τους διαδηλωτές να μπουκάρουν στο «Blue Star Paros».

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, δεκάδες πολίτες εξέφρασαν την οργή τους για την κατάντια της κοινωνίας που επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα εν έτει 2023.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This