Κομμένη στα δύο οδικά και σιδηροδρομικά η Ελλάδα – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Η Εθνική Οδός παραμένει κλειστή και η σιδηροδρομική υποδομή έχει καταστραφεί

Must Read

Στα δύο έχεi κοπεί η Ελλάδα τόσο οδικά όσο και σιδηροδρομικά από την ανυπολόγιστη καταστροφή στα κεντρικά της χώρας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Η Εθνική Οδός παραμένει κλειστή και η σιδηροδρομική υποδομή έχει καταστραφεί. Τα δρομολόγια του τρένου είχαν υποκατασταθεί με λεωφορεία, ωστόσον πλέον δεν εκτελούνται ούτε αυτά εξαιτίας της διακοπής και στην οδική κυκλοφορία.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Όσοι ταξιδεύουν οδικώς μπορούν μόνο να χρησιμοποιούν την Ολυμπία Οδό – Ρίο/Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Εγνατία Οδό με δωρεάν διελεύσεις στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και στην διασταύρωση της Εγνατίας με την Ιονία Οδό καθώς το Δημόσιο θα αναλάβει το κόστος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αναλυτικά από το πρωί έχει ανακοινωθεί η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού στην περιοχή Γυρτώνης – Συκουρίου (Χ.Θ 366-374) με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στο τμήμα Ευαγγελισμού – κόμβου Νίκαιας Λάρισας να μην είναι εφικτή.

Η απαγόρευση ξεκίνησε και θα ισχύει μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού. Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ., κ.λπ.) και τα οχήματα οδικής βοήθειας.

Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση για την κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, που εξέδωσε η παραχωρησιούχος εταιρεία, στην κατεύθυνση Αθήνα προς Λάρισα (κόμβος Νίκαιας) και Λάρισα προς Αθήνα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Οι οδηγοί που πρέπει να ταξιδέψουν από Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη θα πρέπει να χρησιμοποιούν την Ολυμπία Οδό – Ρίο/Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Εγνατία Οδό και αντιστρόφως για όσους κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα (εκτροπή στον κόμβο Κλειδιού Ημαθίας).

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων, μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η απαγόρευση ξεκίνησε και θα ισχύει μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ., κ.λπ.) και τα οχήματα οδικής βοήθειας.

ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

  • από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας &
  • από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας)

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This