ΠΟΕΔΗΝ: H κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία

Το κέντρο υγείας Παλαμά έχει δύο μέτρα νερό!

Must Read

Στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία Daniel αναφέρθηκε η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Αρχικά, το προσωπικό, όπως λέει η Ομοσπονδία είναι συνεχώς στο πόστο του και κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες παρά το γεγονός ότι έχουν χάσει περιουσίες, πλημμύρισαν τα σπίτια τους, αγνοούνται δικοί τους άνθρωποι.

Σχετικά με τους νεκρούς, στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί πέραν των δηλωμένων, αν και το προσωπικό εκφράζει φόβους για μεγαλύτερο αριθμό από τους 10 που είναι ο επίσημος αριθμός.

Στο νοσοκομείο του Βόλου 

Σύμφωνα με το πρόεδρο της Ομοσπονδία, Μιχάλη Γιαννάκο, «το νοσοκομείο διαθέτει δεξαμενή που φροντίζουν συνεχώς να γεμίζει νερό με υδροφόρες. Πρόβλημα υπάρχει με το πόσιμο νερό. Είναι ελάχιστο το εμφιαλωμένο νερό που διαθέτουν. Επιτακτική ανάγκη προμήθειας εμφιαλωμένου νερού όπως μας λένε οι εργαζόμενοι»

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα γίνονται τα απολύτως έκτακτα χειρουργεία, νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με ελεγχόμενα προβλήματα υγείας σε ειδική πτέρυγα ανακαινισμένη, φιλοξενούνται αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα σπίτια τους ή έχουν καταστραφεί.

Στο νοσοκομείο Καρδίτσας 

Στο νοσοκομείο Καρδίτσας γίνεται πρώτα η διαλογή των διασωθέντων στο γήπεδο που προσγειώνονται τα ελικόπτερα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν υγεινομικοί από τη Λάρισα με ελικόπτερο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 50 πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Για να χωρέσουν οι ασθενείς άνοιξε η σχολή και η ψυχιατρική κλινική.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων 

Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης που πλημμύρισε, χωρίς προσωπικό και φάρμακα ενώ αναμένονται ακόμα τέσσερις.

Στο Γενικό και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πανεπιστημιακό Λάρισας διαθέτει ελικοδρόμιο. Φιλοξενούνται αρκετοί διασωθέντες πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να πάνε.

Στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

Το κέντρο υγείας Παλαμά έχει δύο μέτρα νερό. Στο Γυμναστήριο της πόλης υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής ενώ δεν υπάρχουν μηχανήματα.

Στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας 

Φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Με όχημα της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε επιπλέον ιατρικός εξοπλισμός για κάλυψη τυχόν αναγκών.

Δείτε επίσης:

Θλιβερή η εικόνα στην Θεσσαλία: Θρίλερ με την στάθμη του Πηνειού – Αγωνία για αγνοουμένους και εγκλωβισμένους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This