Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Κατάσχεσαν κατασκοπευτικό βαν στην Κύπρο με εξοπλισμό εκατομμυρίων

Στην κατάσχεση ενός κατασκοπευτικού βαν αξίας 9.000.000 δολαρίων (8.134.416 ευρώ), το οποίο με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του μπορεί να παρακολουθεί κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση 500 μέτρων, προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου η Αστυνομία στην Κύπρο.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει μια ιδιωτική εταιρία, η οποία προσφέρει υπηρεσίες κατασκοπίας και παρακολούθησης.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, είπε πως από τις πρώτες εξετάσεις διαφάνηκε ότι πιθανόν να υπάρχει εύλογη υπόνοια για θέματα αναφορικά με τη διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με τον νόμο για την προστασία του απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες και σε κτίριο της επίμαχης εταιρίας στη Λευκωσία. Το όχημα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου και εξετάζεται, ενώ στο αστυνομικό τμήμα έχει προσέλθει για κατάθεση και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος είναι ισραηλινής καταγωγής, πρώην μυστικός πράκτορας.

Σημειώνεται ότι το θέμα με το βαν παρουσιάστηκε από το παγκοσμίου φήμης δημοσιογραφικό πρακτορείο Forbes, ρεπόρτερ του οποίου συνομίλησε και με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος ειδικεύεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας υπηρεσίες κατασκοπίας σε κράτη και άλλους φορείς. Το θέμα, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Κύπρου, οι επικεφαλής των οποίων ζητούν απαντήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ