Κατατέθηκαν οι πρώτες μηνύσεις κατοίκων για την καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel και την ανυπαρξία του Κράτους

Την νομική οδό επιλέγουν πολίτες και στρέφονται κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Βασίλη Κικίλια

Must Read

Σοβαρές καταγγελίες από κατοίκους της Φαρκαδόνας, οι οποίοι ακολουθούν πλέον την νομική οδό κατά παντός υπευθύνου, μετά την ανείπωτη τραγωδία που έφερε η κακοκαιρία Daniel και η πλήρης κατάρρευση του επιτελικού κράτους.

Τριάντα κάτοικοι του κατεστραμμένου χωριού στην Καρδίτσα κατέθεσαν ομαδική μήνυση καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, με την μήνυση να στρέφεται κατά όλων των αρμοδίων Αρχών, ανάμεσά τους και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο δικηγόρος των εναγόντων μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 κατηγορώντας ευθέως την Tοπική Aυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού, προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά και με αποτέλεσμα oι πλημμύρες να πνίξουν τα γύρω χωριά.

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης άφησε αιχμές και κατά του Βασίλη Κικίλια δηλώνοντας σχετικά «έλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από περίπου 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία -υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές Αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτές τις δύο περιοχές και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μια επικοινωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής -που ερευνάμε και εμείς σε ποιον βαθμό εμπλέκεται με τον κ. Κικίλια».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του και σε ερώτηση εάν προστατεύτηκαν οι πόλεις και τα χωριά αφέθηκαν αβοήθητα ο κ. Μπαρτζώκης επισήμανε: «Αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο σε αυτή την περιοχή, έγινε δυστυχώς και στο φράγμα της Γυρτώνης στη Λάρισα» για να τονίσει, στην συνέχεια, ότι υπάρχουν φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία και το ίδιο συνέβη σε φράγμα της Λάρισας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This