Σοκ! Ταυτοποιήθηκε η Αυστριακή που αγνοούνταν στο Πήλιο – «Μας ξέχασαν» λένε οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές

Κοιμούνται σε νεκροταφείο! Έκκληση άρρωστης ηλικιωμένης για βοήθεια

Must Read

Άσχημο ήταν το τέλος στην αναζήτηση του ζευγαριού των νιόπαντρων Αυστριακών που είχαν έρθει για διακοπές στο Πήλιο.

Σήμερα ταυτοποιήθηκε η 32χρονη, η σορός της οποίας είχε ξεβραστεί στην παραλία «Θεοτόκος», στον οικισμό Λυρή του Πηλίου, την περασμένη Παρασκευή. Μετά  τον εντοπισμό, η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου για νεκροψία – νεκροτομή. Αρχικά κλήθηκε για αναγνώριση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όμως η κατάσταση της σορού δεν τον βοήθησε να καταλάβει εάν πρόκειται γι’ αυτήν.

Για την αναγνώριση αναμένονται να φτάσουν στη χώρα μας τα αδέλφια της άτυχης γυναίκας για να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για την αδελφή τους.

Ο σύζυγός της με τον οποίο είχαν έρθει για διακοπές μαζί στα Ποτιστικά Πηλίου ακόμα αγνοείται. Χθες εντοπίστηκε η σορός ενός άντρα σε παραλία της περιοχής αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Το εξοχικό του ζευγαριού παρασύρθηκε από ρέμα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel. Όταν ξέσπασε η σφοδρή καταιγίδα, το ζευγάρι των Αυστριακών που σώθηκε έφυγε από τα δωμάτια και προσπάθησε να σωθεί ανεβαίνοντας στον λόφο της Ξυνόβρυσης. Φεύγοντας, ζήτησε από το δεύτερο ζευγάρι να τους ακολουθήσουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν καθώς θεώρησαν πως είναι ασφαλείς στο σπίτι.

Λίγη ώρα αργότερα, δύο από τις εξοχικές κατοικίες της οικογένειας Σαμαρά κατέληξαν στη θάλασσα.

Ξέχασαν τους κατοίκους 

Ξεχασμένοι από την πολιτεία νιώθουν οι κάτοικοι στο χωριό Βλοχός Καρδίτσας που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Κάτοικοι που έχασαν τις περιουσίες του ζουν και κοιμούνται εδώ και 10 μέρες στο νεκροταφείο της περιοχής και κοιμούνται σε ράντζα, δίπλα στο οστεοφυλάκιο, σε απόσταση λίγων μέτρων από τους τάφους.

«Κοιμόμαστε δίπλα στο οστεοφυλάκιο. Τα παιδιά είναι σκόρπια, τα μεγαλύτερα κοιμούνται όπου βρουν… μέσα στο αμάξι, όπως όλος ο κόσμος», είπε η κ. Χαρούλα, μητέρα 6 παιδιών.

«Ψάχνω σπίτι, είμαστε μεγάλη οικογένεια, αλλά και πάλι πώς θα βάλουμε κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας; Θα μπούμε σε ένα σπίτι με τίποτα μέσα; Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, ζωοτροφές δεν έχουμε, όλα είναι στο έλεος», ανέφερε η πολύτεκνη μητέρα.

Επεσήμανε δε πως «δεν υπάρχει κανένας να ενδιαφερθεί, δεν έχει ενημερώσει κανένας για τίποτα, Δήμαρχο δεν έχουμε δει εμείς».

Δείτε βίντεο:

 

Έκκληση για βοήθεια από ηλικιωμένη

Την ίδια στιγμή, στο Παλαμά Καρδίτσας μια ηλικιωμένη που το σπίτι της πλημμύρισε ζητά βοήθεια καθώς αναγκάζεται να ζει στο μπαλκόνι της αδελφής της, μετά την καταστροφική κακοκαιρία.

Η γυναίκα αρχικά δεν πίστευε στα μάτια της την καταστροφή που την βρήκε και δεν ήθελε να αποχωριστεί την περιοχή της, ωστόσο έχει έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, πολλά κιλά και δεν μπορεί να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια και χρησιμοποιει και συσκευή οξυγόνου για να μιλάει και να αναπνέει, η οποία καταστράφηκε από τον χείμαρρο.

Η ηλικιωμένη ζητά από τον Δήμο ή την Περιφέρεια να την βοηθήσει να μεταφερθεί σε κάποια δομή φιλοξενίας ή κάποιο τροχόσπιτο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This