«Δαγκωτό» Ν.Δ. είχαν ψηφίσει στις πληγείσες περιοχές

Σε όλες τις πληγείσες περιοχές η Νέα Δημοκρατία πραγματικά θριάμβευσε, αγγίζοντας ποσοστά από 40% ως και 50%

Must Read

Η «δημοκρατία» είναι από τις πρώτες εφημερίδες που έχουν καταγγείλει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται ως σύγχρονος Λουδοβίκος, την ίδια ώρα που το Μαξίμου κυβέρνα τη χώρα ως καθεστώς. Δίχως αμφιβολία, η πρώτη και η δεύτερη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ελληνική δημοκρατία, όπως τουλάχιστον τη γνωρίσαμε στον 20ό και τον 21ο αιώνα.

Από τον πλήρη έλεγχο των μέσων ενημέρωσης στις παρακολουθήσεις και από τις διαρκείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ως τον έλεγχο των ανεξάρτητων Αρχών, οι ένοικοι του Μαξίμου έχουν αποδείξει πως είναι έτοιμοι και ικανοί για όλα. Αυτό όμως που διαχωρίζει μια σύγχρονη δικτατορία από μια δημοκρατία -έστω και καχεκτική- είναι η νομιμοποίηση που δίνει ο λαός στους κυβερνώντες.

Και η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιβεβαίωσε το 2019 και την ανανέωσε το 2023. Κοινώς, και ο λαός έχει τις ευθύνες του γι’ αυτό που σήμερα βιώνει και για τις συνέπειες της πολιτικής Μητσοτάκη, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.

Κι αν αυτό ισχύει μια φορά για όλη τη χώρα, ισχύει στο δεκαπλάσιο για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό που τους κατέστρεψε με τον «Ιανό» και τους κορόιδεψε με τις αποζημιώσεις. Η ιστορία το 2023 επαναλαμβάνεται, όχι ως φάρσα αλλά ως τραγωδία, καθώς σε όλες τις πληγείσες περιοχές η Νέα Δημοκρατία πραγματικά θριάμβευσε, αγγίζοντας ποσοστά από 40% ως και 50%.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τον κανόνα πως στις δημοκρατίες ο λαός δεν είναι ποτέ άμοιρος ευθυνών. Αντίθετα, έχει ευθύνες και υποχρεώσεις, τις οποίες καλείται να ασκήσει καθ’ όλη τη διάρκεια μιας τετραετίας, αλλά κυρίως την κρίσιμη ώρα της ψήφου. Τότε ο λαός καλείται να δείξει όχι μόνο την ωριμότητά του αλλά και την ικανότητά του να κρίνει ποιος μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και ποιος όχι. Και σε αυτή την περίπτωση ο λαός πήρε τις αποφάσεις του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This