Μύκονος: Επιχειρηματίας προσφεύγει στο ΣτΕ για πρόστιμο ύψους 995.000 ευρώ!

Έπεσε στη «φάκα» της Δ.Ο.Υ. Αθηνών, για 199 πολυτελείς βίλες στο νησί των ανέμων που διατίθενται μέσω Airbnb, ενώ δεν είχαν δηλωθεί στην εν λόγω πλατφόρμα

Must Read

Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 995.000 ευρώ έχει επιβληθεί σε επιχειρηματία στη Μύκονο, για την εκμίσθωση μέσω Airbnb 199 πολυτελών βιλών στo νησί των ανέμων, οι οποίες, όμως, φέρονται να μην έχουν δηλωθεί επίσημα στη δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του συγκεκριμένου προστίμου, το οποίο του επιβλήθηκε από την Δ.Ο.Υ. Αθηνών για την εκμίσθωση των βιλών κατά το περασμένο έτος. Για κάθε μια από τις 199 βίλες, η Δ.Ο.Υ. επέβαλε αυτοτελές πρόστιμο των 5.000 ευρώ (εξ ου και το πρόστιμο συνολικού ύψους 995.000 ευρώ).

Φωτογραφίες δε από τις 199 βίλες είχαν αναρτηθεί σε δυο πλατφόρμες της Μυκόνου και, ως φαίνεται, δεν είχαν εγγραφή στο τηρούμενο από την ΑΔΑΕ Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, ούτε είχαν τον προβλεπόμενο από το νόμο 4446/2016 Μοναδικό Αριθμό Ακινήτου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προσφυγή από τον επιχειρηματία που, όπως υποστηρίζει, δραστηριοποιείται στον χώρο παροχής υπηρεσιών ανεύρεσης πελατών και μεσιτείας ακινήτων, έγινε αρχικά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να επιληφθεί της υπόθεσης και την ανέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην αίτησή του, ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταθέσει και αίτημα έκδοση προσωρινής αναστολής, υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε καθοιονδήποτε τρόπο διαχειριστής των ακινήτων αυτών, εκτός από μόνο από μια περίπτωση. Ακόμη, υποστηρίζει ότι η επιβολή του προστίμου είναι αντισυνταγματική, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση από τη Δ.Ο.Y. πριν από την επιβολή του προστίμου, αλλά και παράνομη, αφού το πρόστιμο επιβλήθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά, χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία.

Τέλος, υποστηρίζει ότι δεν έχει την ιδιότητα του διαχειριστή των επίμαχων ακινήτων, τα οποία μάλιστα στην πράξη επιβολής του προστίμου ούτε καν αναφέρονται ποια είναι αυτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This