Ο… Κασσελάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ένταση αλλά και χαλαρές στιγμές στη δίκη της Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Must Read

Σε «ιατρογενείς χειρισμούς» απέδωσε χθες -συνεχίζοντας την κατάθεσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου– τις φαρμακευτικές ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την πλευρά της κατηγορούμενης μητέρας του κοριτσιού.

«Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι όλα αυτά προέρχονται από ιατρογενείς χειρισμούς. Η λογική, η επιστήμη και η γνώση κατατείνουν ότι τα φάρμακα αυτά δόθηκαν κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης του παιδιού» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, αμφιβάλλοντας ότι η μικρή Τζωρτζίνα πέθανε από δηλητηρίαση εξαιτίας χορήγησης μεγάλης δόσης κεταμίνης, όπως «έδειξε» η ιατροδικαστική και τοξικολογική έρευνα, στις οποίες βασίστηκε το κατηγορητήριο σε βάρος της μητέρας του κοριτσιού, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, ακόμη μία φορά ο μάρτυρας ιατροδικαστής αποδόμησε την έκθεση του συναδέλφου του Σ. Μπουζιάνη, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως το κοριτσάκι δηλητηριάστηκε με κεταμίνη. «Είναι έωλη, αν όχι διάτρητη, η έκθεσή του» είπε ο κ. Κραββαρίτης για τον συνάδελφό του και επισήμανε πως η μεθοδολογία που ακολούθησε ο κ. Μπουζιάνης για να καταλήξει στο συμπέρασμά του είναι «ανορθόδοξη».

Ο μάρτυρας ειδικών γνώσεων κλήθηκε χθες να απαντήσει σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας και απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, επανέλαβε ότι το κοριτσάκι είχε πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής καθώς ο οργανισμός του ήταν μια «ωρολογιακή βόμβα» εξαιτίας των νοσημάτων που αντιμετώπιζε, όπως λοίμωξη των πνευμόνων και φαρμακοανθεκτική επιληψία!

Αλ. Κούγιας: Αφού οι γιατροί λένε ότι το παιδί είχε άριστη κλινική εικόνα, γιατί του έδιναν τόσα φάρμακα; Αφού λένε ότι δεν είχε επιληψία…

Μάρτυρας: Αυτά τα φάρμακα όλα είχαν τον σκοπό ελέγχου των σπασμών. Στη παραγγελία για νεκροψία – νεκροτομή οι ίδιοι οι γιατροί επισημαίνουν την επιληψία.

Κούγιας: Ολοι αυτοί οι γιατροί έχουν πει την αλήθεια για την υγεία του παιδιού και την κλινική του εικόνα; Πόσο προσδόκιμο ζωής είχε;

Μάρτυρας: Αγνωστο, αλλά εγώ το προσδόκιμο ζωής του το θεώρησα πολύ μικρό. Η λοίμωξη στους πνεύμονες θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο αποτέλεσμα. Οι γιατροί είπαν την άποψή τους, η κλινική εικόνα όμως του παιδιού ήταν επίφοβη έως υψηλού κινδύνου. Καταλαβαίνω ότι το παιδί είχε φαρμακοανθεκτική επιληψία, ο οργανισμός του ήταν μια ωρολογιακή βόμβα.

Κούγιας: Θα μπορούσε η κατηγορουμένη να δώσει όλες αυτές τις ουσίες στο παιδί, όπως μιδαζολάμη και ροκουρόνιο; Γιατί να το κάνει, αφού είχε την κεταμίνη, όπως λέει το κατηγορητήριο, για να το σκοτώσει;

Μάρτυρας: Ακόμη και εγώ δεν θα μπορούσα να βρω αυτές τις ουσίες που δόθηκαν στο παιδί. Δεν ξέρουμε ποιο χέρι τις χρησιμοποίησε, αλλά το λογικό συμπέρασμα είναι όλα αυτά να έγιναν από ιατρογενείς χειρισμούς.

Πάντως, από τη χθεσινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αναφορές στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ο κ. Κούγιας με χιουμοριστική διάθεση είπε κάποια στιγμή στην πρόεδρο του δικαστηρίου: «Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα, κυρία πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!» Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Δείτε επίσης:

Ιατροδικαστής Κραββαρίτης στην δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχουν ευρήματα συμβατά με δηλητηρίαση»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This