Θεσσαλονίκη: Θύμα συμμορίας εκβιαστών 32χρονος – Του άρπαξαν 20.000 ευρώ και τον τραυμάτισαν

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Must Read

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για την εμπλοκή τους σε υπόθεση εκβιασμού 32χρονου τον οποίο αφού λήστεψαν τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης οι τρεις δράστες, ηλικίας από 22 έως 47 ετών, εκβίασαν επανειλημμένως τον 32χρονο. Από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, απειλούσαν τον παθόντα πως θα τον εξαναγκάσουν δια της βίας να εγκαταλείψει το σπίτι του, απαιτώντας εκβιαστικά από τον 32χρονο το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν τα χρήματα.

Μετά το απίστευτο περιστατικό, ο 32χρονος έφυγε από το σπίτι του και όπως καταγγέλει τρεις από τους δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και τρόφιμα αξίας περίπου 3.000 ευρώ.

Τα βάσανα του 32χρονου ωστόσο δε σταματούν εκεί. Το Σεπτέμβριο οι φερόμενοι δράστες σε συνάντηση που είχαν μαζί του απαίτησαν εκ νέου το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ. Στη συνέχεια τον χτύπησαν τραυματίζοντάς τον ελαφρά και με την απειλή όπλου του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Μετά τη σύλληψη των τριών δραστών από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι για έναν εξ αυτών εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη έξι ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, απόπειρας εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπής.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This