Οι «Γιατροί του Κόσμου» φροντίζουν παιδιά και εφήβους ευάλωτων πληθυσμών στην «Πειραιώς 33»

Must Read

Ένα διαπολιτισμικό και πολύ ιδιαίτερο κέντρο για την ψυχοκοινωνική και παιδαγωγική φροντίδα παιδιών και εφήβων ευάλωτων πληθυσμών λειτουργούν οι «Γιατροί του Κόσμου» από φέτος τον Ιούλιο, με την επωνυμία «Πειραιώς 33», που προέκυψε από την ίδια τη διεύθυνσή του.

Το κέντρο περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά προγράμματα ενδυνάμωσης, ενισχυτική διδασκαλία ελληνικών και αγγλικών, αγωγή υγείας,  ψυχοθεραπευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, συμβουλευτική γονέων, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγικές δράσεις.

Οι Γιατροί του Κόσμου αγωνίζονται για να έχουν όλα τα παιδιά δικαίωμα στην εκπαιδευτική φροντίδα, αλλά και για να μη χαθεί καμία ημέρα μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Πειραιώς 33

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των παιδιών σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, η κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων, η ψυχική τους ευεξία και η βελτίωση των εκπαιδευτικών τους δεξιοτήτων,  βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του Κέντρου Ημέρας « Πειραιώς 33».

Στόχος του κέντρου, που φέρνει κοντά τον εθνικό πληθυσμό με τους μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς, είναι η διάγνωση και η διαχείριση των μαθησιακών δυσκολιών παιδιών και  των εφήβων, καθώς και η πρόληψη της ψυχικής υγείας μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο ενημέρωσης, συνεργασίας και διεπιστημονικής παρέμβασης.

Πειραιώς 33 (2)

Το κέντρο άνοιξε πολύ πρόσφατα και οι Γιατροί του Κόσμου ευελπιστούν ότι η λειτουργία του θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες  ένταξης σε ευάλωτους πληθυσμούς και αξιοποιώντας  παράλληλα τους διαθέσιμους πόρους της κοινότητας σε μια συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Το «Πειραιώς 33», που παρέχει και δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, οι οποίες κάνουν παιδιά κι εφήβους να χαίρονται, όπως: ομάδες παραμυθιού και αφήγησης, εργαστήρια κίνησης και χορού και περιβαλλοντική αγωγή και δράση, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 με 19.00 κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2103236222-224.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This