Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου

Must Read

Κωμικοτραγικές καταστάσεις διαδραματίζονται στα υψηλά δώματα της Κατεχάκη, με αφορμή την «στημένη» -όπως φαίνεται- ένορκη διοικητική εξέταση για τα επεισόδια που δημιούργησαν χούλιγκαν της Dinamo Zagreb στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως κατάληξη τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Η μήνυση, που υπέβαλε ο αστυνομικός διευθυντής Ματθαίος Γιαννούλης (τον έκριναν πειθαρχικά ελεγκτέο για τα τραγικά επεισόδια και τον μετακίνησαν) κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Λάζαρου Μαυρόπουλου, του προϊσταμένου του Eπιτελείου και του Γενικού Eπιθεωρητή Αστυνομίας Ν. Ελλάδος Νικόλαου Σπανουδάκη, για παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγω εξαίρεσης, τάραξε τα νερά και ανάγκασε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε σπασμωδικές κινήσεις.

Όπως είχε γράψει το newsbreak.gr, ο κ. Γιαννούλης αναφέρει στη μήνυσή του (την οποία υπέβαλε μέσω του δικηγόρου του Γιάγκου Λαμπίρη) ότι: οι μηνυόμενοι «… καταχρώμενοι των ιδιοτήτων τους κατέστρωσαν, κατά παράβαση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, σχέδιο δράσης προκειμένου να αποσείσουν και δολίως να αποκρύψουν βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία παρέπεσαν και τα οποία αποτελούν τη μοναδική γενεσιουργό αιτία επί όσων θλιβερών γεγονότων διαδραματίστηκαν την 7-8-2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια…».

Ειδικότερα, ο μηνυτής παραθέτει εσωτερικά έγγραφα από τις 3 Αυγούστου τα οποία χαρακτήριζαν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ως «υψηλού ρίσκου 67,14%» και τον κίνδυνο απειλής «δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο».

Την ίδια μέρα, ο κ. Γιαννούλης ζήτησε πληροφορίες από το αντίστοιχο γραφείο της Κροατίας μέσω της Europol. Στις 4-8-2023, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στη μήνυση την οποία κατέθεσε με δικηγόρο τον γνωστό ποινικολόγο Γιάγκο Λαμπίρη, οι κροατικές αρχές ενημέρωσαν για την ιδιαίτερη επικινδυνότητα των οργανωμένων φιλάθλων «Bad BlueBoys» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η ενημέρωση των κροατικών αρχών κοινοποιήθηκε εγγράφως στους αρμόδιους ανωτέρους του αξιωματικούς με την επισήμανση «το περιεχόμενο να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό των επιβαλλόμενων μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες τυχόν παραβατικές συμπεριφορές ή άλλες έκνομες ενέργειες σε βάρος προσώπων ή και πραγμάτων…».

Το συγκεκριμένο έγγραφο απεστάλη και στους τρεις μηνυόμενους και ειδικότερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έλαβε γνώση στις 5-8-2023 και ώρα 08:59:02. Όμως, ο κ. Μαυρόπουλος δεν συγκάλεσε το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων, ως όφειλε και ούτε ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία Προστασίας του Πολίτη.

Το μεσημέρι της 7-8-2023 υπήρξε ενημέρωση του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ από την Interpol του Μαυροβουνίου, το οποίο ανέφερε τους αριθμούς κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, με τα οποία περίπου 120 Κροάτες χούλιγκαν είχαν εισέλθει στην Ελλάδα.

Αμέσως, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιανούλης, ενημέρωσε για το σοβαρό αυτό στοιχείο εγγράφως τους μηνυόμενους καθώς και τις αρμόδιες Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έλαβε γνώση του εγγράφου στις 7-8-2023 και ώρα 15:45:09, ο προϊστάμενος του επιτελείου και υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στις 15:45:53, ενώ ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος στις 16:14:42 της ίδια ημέρας.

Παρόλα αυτά – σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά – δεν έθεσαν το σύνολο του Σώματος «σε κατάσταση συναγερμού για την αποτροπή γεγονότων που εγκυμονούσαν σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια». Αντιθέτως, επέδειξαν «εκκωφαντική αδράνεια και αδιαφορία», η οποία είναι και «η μοναδική αιτία των θλιβερών γεγονότων που εξελίχθηκαν το βράδυ της 7-8-2023 και οδήγησαν στον οδυνηρό θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ».

Και ελέγχων και ελεγχόμενος

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη του κ. Γιαννούλη εκλήφθηκε από τον διενεργούντα την ΕΔΕ, Ελευθέριο Γκαρίλα, ως αίτηση εξαίρεσης εναντίον του. Έτσι, αποφάσισε να την κρίνει ο ίδιος! Δηλαδή, να είναι ταυτόχρονα και ελέγχων και ελεγχόμενος! Σε χρόνο ρεκόρ, λοιπόν, έκρινε με το υπ’ αριθ. 109-ζ’/4-9-2023 έγγραφό του αβάσιμες τις αιτιάσεις του κ. Γιαννούλη.

Το κωμικό της υπόθεσης είναι, ότι στην ίδια αναφορά ο κ. Γκαρίλας δέχεται, ότι πράγματι ο κ. Γιαννούλης ενημέρωσε έγκαιρα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.–μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος POL- κοινοποιώντας και όλα τα σχετικά έγγραφα των Αλλοδαπών Αρχών Ασφαλείας για την έλευση των Κροατών χούλιγκανς στην Αθήνα. Υποστηρίζει, όμως, ότι «η ανάγνωση των εγγράφων που διακινούνται, μέσω της εφαρμογής POL-Ηλεκτρονική Αλληλογραφία, από τους αστυνομικούς των υπασπιστηρίων και του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ενημέρωση…».

Προφανώς, ο κ. Γκαρίλας θεωρεί, ότι το ηλεκτρονικό σύστημα POL είναι άχρηστο (κάτι εκατομμύρια ευρώ στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους) και προτιμά μάλλον το… ινδιάνικο σύστημα με τα μηνύματα καπνού.

Στο ίδιο έγγραφό του, ο διενεργών την ΕΔΕ υποστηρίζει επίσης, ότι καλώς δεν ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την έλευση των Κροατών χούλιγκανς και δεν συνεκλήθη το Συμβούλιο Συντονισμού και Στρατηγικής Εσωτερικής Ασφάλειας «διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυπτε ότι θα μπορούσε να προκληθεί κρίση τέτοιου βαθμού».

Το πόρισμα του κ. Γκαρίλα, που έκρινε τον εαυτό του αθώο(!!!) παρά την έρευνα που διεξάγεται εναντίον του από τη Δικαιοσύνη, ενέκρινε και ο Γενικός Γραμματέας του υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. Εμμανουήλ Λογοθέτης, γιατρός στο επάγγελμα, ζητώντας του να συνεχίσει και να περαιώσει τη διενεργούμενη ΕΔΕ.

Το ερώτημα είναι, εάν ο κ. Λογοθέτης ζήτησε προηγουμένως τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου του. Προφανώς όχι!

Διότι όλα αυτά τα κωμικοτραγικά γίνονται για ένα και μόνο σκοπό: Να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων οι εισαγγελείς που ερευνούν τη μήνυση του αστυνομικού Ματθαίου Γιαννούλη κατά μελών της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης:

Μήνυση κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για τα αιματηρά επεισόδια με τους Κροάτες χούλιγκανς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This