Η κακοκαιρία Elias δείχνει τα «δόντια» της: Νέα προειδοποίηση ΕΜΥ – Σήμερα η πιο δύσκολη ημέρα

Δείτε live ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Συναγερμός στη Θεσσαλία για την επιδείνωση του καιρού και προβλήματα σε Κορινθία, Νεμέα, Πάτρα

Must Read

Με σφοδρότητα έφτασε και στην Αττική η κακοκαιρία «Elias» σήμερα Τετάρτη, 27/9, ημέρα που αναμένεται να είναι η πιο επικίνδυνη για τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων.

Η κακοκαιρία έχει «κυκλώσει» μεγάλο μέρος της χώρας, και ήδη τις προηγούμενες ώρες, έπληξε τη Βόρεια Πελοπόννησο, και τον Θεσσαλικό κάμπο.

Το νέο έκτακτο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

 

 

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δείτε live ποιες την πορεία της κακοκαιρίας:

 

 

Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Αττικής, προειδοποιώντας τους για «πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων». «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις», ανέφερε ακόμη το μήνυμα. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης μίλησε για την εικόνα που υπάρχει στη χώρα από το πέρασμα του Elias και για το ποιες περιοχές θα «χτυπήσει». 

 

«Στη Θεσσαλία δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, και οι κλήσεις που έχει λάβει η Πυροσβεστική είναι για αντλήσεις υδάτων στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές από την προηγούμενη κακοκαιρία. Στη Στερεά Ελλάδα, σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Φωκίδα, Εύβοια και Ευρυτανία. Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα έχουν τοπικό χαρακτήρα, και η βροχόπτωση είναι εντονότερη στην ορεινή Κορινθία. Στη δυτική Ελλάδα έχουμε βροχοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της Αχαΐας ενώ στα Ιόνια νησιά τα φαινόμενα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ένταση» ανέφερε με νόημα. O κ. Βαρθακογιάννης εφιστά την προσοχή των οδηγών στους δρόμους της Αθήνας, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει και τα παιδιά να είναι προσεκτικά.

 

 

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 εστάλη χθες το βράδυ στους κατοίκους Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, σε όλη τη Θεσσαλία, Επτάνησα, Ναυπακτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια. 

Στην Αττική έφτασε τα ξημερώματα η κακοκαιρία Elias, με ισχυρή βροχόπτωση και έντονα κεραυνικά φαινόμενα. Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες έπληξαν από τις 2:00 τα ξημερώματα πολλές περιοχές της Αττικής. Η νύχτα έγινε μέρα λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. Τα περισσότερα προβλήματα εντόπιστηκαν στο Μαρκόπουλο και στο Μαρούσι όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντληση υδάτων.

 

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Σποράδες, Εύβοια και δυτική Κρήτη. Επίσης θα σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

 

Στην Αττική μέχρι στιγμής η έντονη βροχόπτωση τις νυχτερινές ώρες δεν έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα, ωστόσο παρακολουθούνται τα φαινόμενα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι έτοιμες να επέμβουν όπου χρειαστεί. Όπως είπε ο κ. Βαρθακογιάννης μέχρι τις 6 το πρωί η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 7 κλήσεις σε Παλλήνη, Μαρούσι, Πεντέλη και Βριλήσια. 

Η ισχυρή βροχόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα και έχει μετατρέψει σε χειμάρρους αρκετούς δρόμους και σε χωριά της ορεινής Κορινθίας. Παράλληλα, έντονη βροχόπτωση έπληξε και χωριά του Δήμου Νεμέας, όπως τα Αηδόνια και το Πετρί. Στο Πετρί φούσκωσαν τα ρέματα μετά την έντονη νεροποντή, ενώ νωρίτερα υπερχείλισε το ρέμα στα Αηδόνια. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στην Φθιώτιδα, στους δήμους Λοκρών, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Καμένων Βούρλων καθως και στους δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού, Στυλίδας και Ξυλοκάστρου.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δύσκολη νύχτα σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία και Στερεά λόγω «Elias» – Αύριο Τετάρτη έρχεται η σειρά και της Αττικής 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This