Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Θεσσαλία – «Βροχή» τα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βόρεια Εύβοια

Στον Βόλο οι κάτοικοι ξαναζούν ώρες αγωνίας. Πνίγηκε» το κέντρο της πόλης από την κακοκαιρία, χωρίς ρεύμα το 80% του κόσμου. Συνεχείς οι εκκενώσεις οικισμών

Must Read

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της βόρειας Εύβοιας, με τα μηνύματα για εκκενώσεις από το 112 να ηχούν συνεχώς. Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών στον Βόλο. Οικογένειες με μικρά παιδιά ανέβηκαν στις ταράτσες για να γλιτώσουν τη μανία του νερού!

 

 

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται για ακόμη μία φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Βόλος λόγω της νέας σφοδρής κακοκαιρίας Elias. «Έσπασε» ο Κραυσιδώνας. Ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης. Η κακοκαιρία Elias προκάλεσε πλημμύρες στο υπόγειο, στις αποθήκες υλικών, στους χώρους με τις γεννήτριες αλλά και στην τραπεζαρία του νοσηλευτικού ιδρύματος στο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική υπηρεσία όπου πραγματοποιεί απάντληση των υδάτων. Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι και σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

 

 

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά.

 

 

Στην Αγριά, δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα. Η στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού με αποτέλεσμα ολόκληρες εκτάσεις να έχουν πλημμυρίσει.

 

Επικαιροποιημένο δελτίο ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Σήμερα, Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας: 

 

 

«Βροχή» τα 112 στην Εύβοια 

Τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Αχίλλειο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αχίλλειο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης ο ήχος από το 112 στα κινητά ενημέρωνε για την εκκένωση εννέα χωριών στη Λάρισα: Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι και Σταυρός για εκκένωση προς Φάρσαλα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Αργά το βράδυ της Τετάρτης εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Κάμπος Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Αρμένι και Νίκη Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Αμπελώνα του δήμου Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

Από το πρωί της περασμένης Τετάρτης (27.09.2023) έχουν πέσει στην Εύβοια αδιανόητα υψηλά ποσοστά νερού σε περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού. Στη Βατερή έπεσαν 198 χιλιοστά βροχής, ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε Αιδηψό, Μαντούδι, Ροβιές και άλλες περιοχές.

 

Παράλληλα, την απομάκρυνση από υπόγειους χώρους και σπίτια που είναι επικίνδυνα, καθώς ανεβαίνουν τα νερά σε όλους τους ποταμούς που διαρρέουν την περιοχή, ζητά με ανακοίνωση από τους κατοίκους ο Δήμος Παλαμά. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για απομάκρυνση από ισόγειους χώρους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να επιδεικνύουν ψυχραιμία, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Δήμου και να ακολουθούν τις οδηγίες του προειδοποιητικού μηνύματος «112». Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να είναι μάλιστα σε επιφυλακή ώστε αν χρειαστεί να μετακινηθούν άμεσα σε γειτονικά τους ψηλότερα σπίτια ή και στα σημεία που έχουν οριστεί σε κάθε οικισμό.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία  

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία «Elias».

 

 

Ειδικότερα, στη Μαγνησία επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 99 οχήματα καθώς και η 2η, 4η και 8η ΕΜΑΚ, με λέμβους και 2 άρματα καθώς και η 1η και 2η ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμει και ο στρατός με βάρκες, ερπυστριοφόρα και Hummer. Στη Λάρισα επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα, στην Καρδίτσα 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα καθώς και η 5η ΕΜΑΚ και 1 άρμα. Στα Τρίκαλα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και στη Φθιώτιδα 130 πυροσβέστες με 28 οχήματα. Στην Εύβοια επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και η 7η ΕΜΑΚ με λέμβους και 1 άρμα αλλά και η 7η ΕΜΟΔΕ.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους του Βόλου – Aπεγκλωβισμοί και πλημμυρισμένα σπίτια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This