Μ. Παγώνη για χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι τους γιατρούς»

Τι είπε από την πλευρά του ο φαρμακοποιός και μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Νίκος Στρατογιαννάκος

Must Read

Την δική τους πεποίθηση σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο και την χορήγησή του, εξέφρασαν, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και ο φαρμακοποιός και μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Νίκος Στρατογιαννάκος.

Δεδομένου ότι θα επέλθει αλλαγή σχετικά με την χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου, έχει προκληθεί τεράστια αναστάτωση.

«Δεν αλλάζει κάτι στο αντίτιμο συνταγογράφησης αλλά αν έχει οικογενειακό γιατρό δεν πληρώνει κάτι. Ελεύθερη αγορά έχουμε ο κάθε γιατρός μπορεί να χρεώσει τη δική του τιμή. Πληρώνει την επίσκεψη στον γιατρό. Πέρσι δεν πλήρωναν κάτι γιατί τα κάλυπτε το υπουργείο Υγείας. Οι φαρμακοποιοί αναρωτιόμαστε γιατί κάνουμε 2 βήματα πίσω στην προσπάθεια που γίνεται για να ενισχύσουμε τον εποχιακό αντιγριπικό εμβολιασμό. Βοηθήσαμε ηλικιωμένους για να μην χρειαστεί να κάνει στάση στον γιατρό για να κάνει μετά τον εμβολιασμό, φέτος η κ. Αγαπηδάκη αποφάσισε να το γυρίσει αυτό πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατογιαννάκος και συνέχισε:

«Έχουμε το δικαίωμα να διενεργούμε τους εποχιακούς εμβολιασμούς. Στην εγκύκλιο του εμβολιασμού υπάρχουν κανόνες για το ποιοι μπορούν να γράψουν το εμβόλιο. Η φετινή εγκύκλιος δεν αλλάζει κάτι από την περσινή. Η εγκύκλιος του υπουργείου δεν ζητάει ιστορικό».

«Δε μπορούμε όλοι να κάνουμε τους γιατρούς»

Απ΄την πλευρά της, η κ. Παγώνη εξήγησε πως αυτό το θέμα έγινε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και έτσι ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι ιατρική πράξη, απόφαση και ευθύνη. «Δε μπορεί να πάει οποιοσδήποτε και να πει “σήμερα εμβολιάζομαι” γιατί μπορεί να έχει επιβαρυμένο ιστορικό ή για άλλους λόγους. Δε μπορούμε όλοι να κάνουμε τους γιατρούς. Έγινε για ένα διάστημα λόγω της φόρτωσης για τον κορωνοϊό», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Για τον covid έγιναν σαφείς οδηγίες και όλοι ήταν σε συνεννόηση με τον γιατρό. Δεν νομίζω ότι πίεσαν ποτέ οι ιδιώτες γιατροί, ως σύλλογος αποφασίσαμε ότι αυτό είναι ιατρική πράξη. Ο εμβολιασμος ξεκινά προς το τέλος του Οκτώβρη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This