«Φούσκα» ακινήτων: Ο Κυριάκος στον δρόμο που χάραξε ο Σημίτης

Από την εποχή του... εκσυγχρονιστή των σκανδάλων είχε να διακινηθεί τόσο μαύρο χρήμα - Με την ανοχή της κυβέρνησης στήθηκε νέο γαϊτανάκι ξεπλύματος

Συντάκτης: Newsroom

Το βασίλειο του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα στήθηκε επί Κώστα Σημίτη και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ εκείνης της οκταετίας με τους «διακεκριμένους» μιζαδόρους υπουργούς του… εκσυγχρονιστή. Ηταν τότε που οι νόμοι, οι έλεγχοι και οι τραπεζικοί κανόνες ξεχείλωσαν τόσο που οι… επενδυτές έβρισκαν το πεδίο ελεύθερο για να ξεπλένουν τις οικονομικές αμαρτίες τους μέσω του Χρηματιστηρίου και της αγοράς ακινήτων.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Οι θαυμαστές της τρόικας υπόσχονταν από το 2009, μετά το στεγαστικό κραχ στις ΗΠΑ, ότι οι Ελληνες θα υποφέρουν μεν για μερικά χρόνια, αλλά για πρώτη φορά η χώρα θα αποκτήσει κανόνες. Μιλούσαν για πάταξη της φοροδιαφυγής, για ελέγχους σε ευρωπαϊκά πρότυπα, για συστημικό περιορισμό του μαύρου χρήματος. Κάποιοι αφελείς πίστεψαν εκείνα τα παραμύθια.

Τα μνημόνια καταλήστευσαν τις ζωές και τις περιουσίες του κόσμου, όμως σήμερα, επί ενός άλλου… εκσυγχρονιστή των σκανδάλων, του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει στηθεί ένα νέο πάρτι μαύρης σακούλας. Οσα γίνονται από την πανδημία και μετά θυμίζουν τη νοσηρή περίοδο 1996-2004 και τις μεγάλες φούσκες επί διακυβέρνησης Σημίτη.

Για όσους κουβαλούν βαλίτσες με άγνωστης προέλευσης ρευστό, η Ελλάδα έγινε ξανά επί Μητσοτάκη μια κανονική και απόλυτα φιλόξενη μπανανία, όπως και τότε. Μια χώρα χωρίς κανόνες, δίχως κανέναν έλεγχο για την προέλευση των χρημάτων, ένα Ελ Ντοράντο για τους κάθε λογής επιτηδείους.

Τα δεδομένα είναι συντριπτικά για μια κυβέρνηση που μετατρέπει τη χώρα σε offshore, διαφημίζοντας τη ζούγκλα ως… επενδυτικό παράδεισο, ενώ την ίδια ώρα ρουφάει τα πενιχρά «λευκά» εισοδήματα των πολιτών με εξοντωτικούς φόρους και επιτρέπει στα «κοράκια» να πετάνε εκτός σπιτιών οικογένειες για 1.000 και 5.000 ευρώ.

Ο βασικός δείκτης για την ποσότητα των βρόμικων ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι παραδοσιακά η αγορά ακινήτων. Η ίδια η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες παραδέχτηκε, ανερυθρίαστα, ότι άφησε ανέλεγκτες χιλιάδες αγοραπωλησίες ακινήτων με χρήματα εκτός τραπεζικού συστήματος, σε μια εποχή που υποτίθεται ότι απαγορεύονται με μετρητά όλες οι συναλλαγές άνω των… 500 ευρώ.

Με την ανοχή της κυβέρνησης έχει στηθεί μια γιγάντια φούσκα μαύρου χρήματος ειδικά στα ακίνητα, με τις τιμές να εκτινάσσονται πια σε βαθμό που να είναι πλέον απρόσιτα για κάθε νομοταγή πολίτη. Η ενοικίαση ενός απλού διαμερίσματος έφτασε να αποτελεί τον μόνιμο εφιάλτη και η αγορά μιας κατοικίας έχει γίνει άπιαστο όνειρο. Οπως όλες οι φούσκες, είναι θέμα χρόνου να σκάσει κι αυτή. Αλλωστε στο εξωτερικό προετοιμάζονται ήδη για το μεγάλο κραχ.

Τα αμαρτωλά έξι χρόνια (1999-2005) με το βρόμικο πάρτι του real estate

Την εποχή του ξεσαλώματος στο δημόσιο χρήμα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και δύο χρόνια πριν από την είσοδο στο ευρώ, ο Κώστας Σημίτης (φωτό) δήλωνε, το 2000, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται με το σπαθί της στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ξεχνώντας ότι έπρεπε να βάλει το χέρι της και η Goldman Sachs με τα μαγειρέματά της.

Η φούσκα του Χρηματιστηρίου είχε μόλις σκάσει και όλα έδειχναν τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Ομως, δεν υπήρχαν μόνο χαμένοι στο Χρηματιστήριο, με την τότε κυβέρνηση να τραβάει στην καταστροφή χιλιάδες ανυποψίαστους μεροκαματιάρηδες που «τσίμπησαν» στο δελεαστικό «κάλεσμα» Σημίτη για δείκτη στις 5.000 μονάδες.

Υπήρχαν και κερδισμένοι, κυρίως αυτοί που ξέπλεναν χρήματα και είχαν καλές «πηγές», σε μια εποχή που οι έλεγχοι ήταν ανύπαρκτοι και οι πάσης φύσεως χρηματιστηριακές εταιρίες ανθούσαν σε κάθε γειτονιά.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι από το 1999 και μετά η αγορά ακινήτων θα γνώριζε ραγδαία πτώση, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Οι αγοραπωλησίες εκτοξεύτηκαν, γεγονός που οδήγησε σε αναπόφευκτο όσο κι απρόσμενο, βάσει δεδομένων της εποχής, άλμα τιμών.

Σε ημερίδα του Economist, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο 2007, ανακοινώθηκε ο διπλασιασμός της μέσης τιμής πώλησης των κατοικιών από το 1999 έως και το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη Propindex. Η μέση τιμή πώλησης μιας κατοικίας το 1999 ήταν 867 ευρώ ανά τ.μ. και το 2005 είχε ανέβει στα 1.717 ευρώ! Μετά τη «φούσκα» ακολούθησε το κραχ, που επιταχύνθηκε επί Μνημονίων.

Ρόλο έπαιξαν αφενός μεν ο καλπασμός της φοροδιαφυγής στην είσπραξη ΦΠΑ επί Σημίτη, αφού το 2000-2004 κυμάνθηκε στο 25%-28% με απώλειες άνω των 4 δισ. ευρώ ανά έτος, ποσό υπέρογκο για τα δεδομένα της εποχής, και αφετέρου οι μαύρες σακούλες από τις πάσης φύσεως μίζες και εγκληματικές δράσεις που ξεπλένονταν κανονικότατα ακόμα και μέσω καταθέσεων στις… τράπεζες.

Από το 1999 και μετά ήταν η περίοδος κατά την οποία διακινήθηκε το περισσότερο μαύρο χρήμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τον Μάιο του 2014 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Μόνο με αφορμή τη “λίστα Λαγκάρντ”, την προανακριτική επιτροπή και την οικονομική κρίση, ασκήθηκε πίεση στις τράπεζες να ανταποκρίνονται στα αιτήματα ελέγχου» είχε πει τότε ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ κ. Κατσίπης, ενημερώνοντας ότι ακόμα και το 2014 οι τράπεζες δεν έδιναν στους ελεγκτές κρίσιμες πληροφορίες για την κίνηση των λογαριασμών.

Το 2012 ο πρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Global Financial Integrity Ρ. Μπέικερ είχε δηλώσει στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ότι «σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, από το 2002 και μετά βγήκαν από την Ελλάδα 207 δισ. ευρώ παράνομου χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή».

Επί Μητσοτάκη οι μαύρες σακούλες επέστρεψαν

Οι τιμές των ακινήτων εκτινάχθηκαν ξανά, όπως το 1999-2005, μόνο επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα, από την πανδημία του 2020 και μετά η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να συντηρήσει όχι μόνο τη «φούσκα» των σπιτιών, αλλά και τις μαύρες σακούλες.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα τέλη του 2021 η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποιούσε ότι τα μετρητά στην αγορά ανέρχονταν στα 33,32 δισ. ευρώ, που αποτελούσε και νέο ιστορικό ρεκόρ για τη χώρα. Συγκριτικά, τον Απρίλιο 2010 υπήρχαν στην αγορά ως μετρητά μόνο 14 δισ. ευρώ, το 1/3 απ’ ό,τι το 2021.

Το ποσό των μετρητών που κυκλοφορεί εκτός τραπεζών εκτοξεύτηκε επί Μητσοτάκη στο πρωτοφανές 18,8% του ΑΕΠ, παρά τις φανφάρες περί του αντιθέτου και την ολοένα αυξανόμενη χρήση πλαστικού χρήματος.

Με τόσα ζεστά μετρητά εκτός τραπεζικού συστήματος ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπερθερμανθεί και η αγορά ακινήτων. Οι γεμάτες βαλίτσες με λεφτά επέστρεψαν και πάλι. Οχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Το real estate η κυβέρνηση το προώθησε με κάθε τρόπο. Καταρχάς, μέσω της χρυσής βίζας, ενός ανορθόδοξου μέτρου προσέλκυσης αδιευκρίνιστου ρευστού, το οποίο χρησιμοποιούν ελάχιστες χώρες, με την Ελλάδα να έχει για καιρό το χαμηλότερο όριο από όλες, το ευτελές ποσό των 250.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να πανηγυρίζει για τις επενδύσεις, όταν οι περισσότερες προέρχονται δίχως ελέγχους από το real estate. Με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό με στόχο την απόκτηση ακινήτων αυξήθηκαν το 2022 σε 1,15 δισ. ευρώ, από 875.000.000 ευρώ το 2020. Το 2017 ήταν στα 328.000.000.

Επρεπε να φτάσουμε στη φετινή ΔΕΘ για να δεήσει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός ότι στις αγοραπωλησίες ακινήτων καταργούνται πια οριστικά από 1/1/2024 τα μετρητά και θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονικό χρήμα μέσω τραπεζών. Κι όλα αυτά ενώ είναι γνωστό στην κυβέρνηση τι συμβαίνει με τα μαύρα λεφτά, όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες μετά από την ΑΑΔΕ.

Το 2022 δόθηκαν 8 δισ. ευρώ για την αγορά κατοικίας πανελλαδικά. Μόλις το 1,1 δισ. των αγοραπωλησιών αποτελούσε τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με την ΤτΕ, όταν το 2007 κατά μέσον όρο εκταμιεύτηκαν από τις τράπεζες στεγαστικά δάνεια 12 δισ. ευρώ.

Η υποψία περί ξεπλύματος και μαύρου χρήματος που έχει πλημμυρίσει την αγορά επί Μητσοτάκη επιβεβαιώθηκε από την ίδια την ΑΑΔΕ την περασμένη Τρίτη, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για την αδράνειά της από το 2019. Οπως γνωστοποιήθηκε, στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον 80.000 υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων του 2021-2022, που έγιναν αποκλειστικά ή εν μέρει με μετρητά εκτός τραπεζικού συστήματος.

Οσοι δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, εκτός από τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν, θα βρεθούν κι ενώπιον της αρμόδιας Αρχής ξεπλύματος. Το συνολικό «ύποπτο» ποσό που διακινήθηκε για αγορά σπιτιών και οικοπέδων σε αυτές τις 80.000 υποθέσεις ξεπερνά τα 3,4 δισ.

Οι συναλλαγές ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης από τον Μάρτιο 2021, όταν και δημιουργήθηκε ειδική πλατφόρμα για να καταγράφει τις αγοραπωλησίες με μετρητά ή ηλεκτρονικό χρήμα. Ομως, η κυβέρνηση δεν έπραξε το παραμικρό επί δυόμισι χρόνια, αφήνοντας τις βαλίτσες με τα 3,4 δισ. ευρώ να πηγαινοέρχονται. Οι μαύρες αγοραπωλησίες, μάλιστα, θα συνεχιστούν… κανονικά μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ για το 2019-2020 η κυβέρνηση επέλεξε να έχει εξαρχής μεσάνυχτα.

Στη Γερμανία το πρώτο «κραχ»! Σημάδια για επερχόμενο ντόμινο

Στις 20 Σεπτεμβρίου η γερμανική εφημερίδα «Ηandelsblatt» δημοσίευε μια είδηση «βόμβα». Ο μεγαλύτερος όμιλος ακινήτων της Γερμανίας «Vonovia», με έδρα το Μπόχουμ, ανακοίνωνε ότι διακόπτει προς το παρόν την ανέγερση 60.000 διαμερισμάτων στη χώρα.

Ο CEO της εταιρίας δήλωσε: «Εχουμε τα πάντα έτοιμα, αλλά λόγω υψηλών επιτοκίων και αύξησης του κόστους κατασκευής δεν θα έχουμε κέρδη αν προχωρήσουμε στις κατασκευές». Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του «κραχ», στη Γερμανία χτίζονται συνολικά ετησίως 700.000 διαμερίσματα. Η Γερμανική Ομοσπονδία Περιουσίας προβλέπει ότι μόλις 245.000 διαμερίσματα θα ολοκληρωθούν φέτος.

Στην Ελλάδα, που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αρκετές δομικές ιδιαιτερότητες, η κατασκευαστική δαπάνη έχει εκτοξευτεί στα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για την Αθήνα και σε 2.500 στην Περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι ένα καινούργιο διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Αθήνα θα πωληθεί με 4.000 το τ.μ.

Παγκοσμίως διαφαίνονται συνθήκες που μπορούν να πυροδοτήσουν ένα πανδαιμόνιο στην αγορά ακινήτων. Αφότου οι τιμές ανέκαμψαν από την κρίση του 2007-2009 και στη συνέχεια εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έκτοτε η διαρκής αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες καθιστά τα στεγαστικά δάνεια πολύ ακριβότερα, επιβραδύνοντας τις οικονομίες.

Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη φούσκα των ακινήτων που απλά έχει καθυστερήσει. Σε όλον τον κόσμο τα σπίτια αξίζουν πάνω από 250 τρισεκατομμύρια δολάρια, όταν τα χρηματιστήρια φτάνουν στα 90 τρισ. Τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου. Το σκάσιμο της «φούσκας» θα δημιουργήσει οικονομική και πολιτική καταιγίδα.

Η μίνι «φούσκα» της πανδημίας τροφοδοτήθηκε από μειώσεις επιτοκίων και μετρητά «τόνωσης». Τώρα αυτές οι τάσεις έχουν αντιστραφεί. Από τη Σουηδία μέχρι την Αμερική η αγοραστική δύναμη των δανειοληπτών καταρρέει. Μακράν οι πιο εκτεθειμένοι είναι εκείνοι που δεν έχουν κλειδώσει τα επιτόκια και αντιμετωπίζουν αυξανόμενα στεγαστικά δάνεια.

Οι δύο βασικοί παράγοντες που εξηγούν την διαρκή άνοδο στις τιμές των ακινήτων στις ανεπτυγμένες χώρες είναι, σύμφωνα με τον Economist, η μετανάστευση και τα εύρωστα οικονομικά των νοικοκυριών. Στην Αυστραλία διαπιστώθηκε ότι κάθε 100.000 μετανάστες αυξάνουν τις τιμές των κατοικιών κατά 1%. Στο Λονδίνο, το πρώτο λιμάνι προσέλευσης των νέων αφίξεων μεταναστών στη Βρετανία, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 16% πέρυσι.

Ιστορικά, ο διεθνής «κανόνας» ήταν ότι ένα μέσο σπίτι κόστιζε περίπου 2,6 φορές το μεσαίο ετήσιο εισόδημα. Για παράδειγμα, εάν το ετήσιο εισόδημα ενός νοικοκυριού είναι 100.000 ευρώ, τότε ο «κανόνας» ορίζει ότι μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα σπίτι αξίας 260.000.
Σήμερα, ένα συνηθισμένο σπίτι κοστίζει στην Αμερική 5,3 φορές πάνω από το μέσο εισόδημα ενός νοικοκυριού, αριθμός ρεκόρ. Πρακτικά, ένα νοικοκυριό που βγάζει το μέσο εισόδημα είναι αδύνατον να πλησιάσει καν την τιμή για ένα απλό τυπικό σπίτι, ακόμα και στις ΗΠΑ.

Ομως σε πολλές άλλες χώρες, από τη Βρετανία και τη Γερμανία μέχρι την Αυστραλία, η άνοδος ρεκόρ των ακινήτων στην πανδημία άρχισε ήδη να «διορθώνεται» απότομα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 14% στη Σουηδία και τη Νέα Ζηλανδία. Στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 9%. Η Goldman Sachs έχει προβλέψει περαιτέρω πτώση, τουλάχιστον κατά 19% στη Νέα Ζηλανδία, 17% στη Σουηδία και 15% στην Αυστραλία. Στην Βρετανία η Capital Economics προέβλεψε πτώση 12%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση του δημάρχου μετά την αποκάλυψη για το Δημοτικό σχολείο στην Αργυρούπολη

Άμεση ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, έπειτα από την αποκάλυψη του newsbreak.gr για την υγειονομική «βόμβα» στο 4ο δημοτικό...

Αστυνομικοί στην… αντίσταση!

Τεράστιες αντιστάσεις πληροφορούμαστε ότι συναντά το μεγαλεπήβολο σχέδιο του κ. πρωθυπουργού για επιστροφή των αστυνομικών στις υπηρεσίες τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις είχαν γίνει από...

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία

Μετά από πολιορκία σχεδόν δύο ετών, οι πόλεις Αβντίιβκα και Μαρίινκα έπεσαν  εξολοκλήρου σε Ρώσικα χέρια. Οι πόλεις αυτές αποτελούσαν το βορειότερο και το...

Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη: Για την Ελλάδα που ματώνει

Ιδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη, Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης, Θεσσαλονίκη, 2023, 640 σελίδες. Μία σειρά άρθρων που δημοσιεύθηκαν στην περίοδο 2017-2023, αναλύει το δράμα του νεοελληνικού κράτους,...

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς που είχαν τραυματιστεί σε άγρια συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία

Μια ακόμη άγρια συμπλοκή μεταξύ ατόμων νεαρής ηλικίας σημειώθηκε στη Αθήνα, αυτή τη φορά στη Νέα Ερυθραία, με δύο αντιμαχόμενες ομάδες να «στήνουν καβγά»...

Ακρόπολη: Στο μπαλκόνι 17χρονης έπεσε η Κινέζα – «Άκουσα ένα “μπαμ” και την είδα...

Με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθε αντιμέτωπη μια 17χρονη κοπέλα αργά χθες το απόγευμα στην περιοχή της Ακρόπολης, καθώς στο μπαλκόνι της «προσγειώθηκε» η 36χονη...

Νέα τροπή στην υπόθεση του απανθρακωμένου άνδρα στο Μενίδι – Η σύζυγός του τον...

Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. - Εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν 130.000 ευρώ!

Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων με το πρόσχημα τροχαίου συγγενικού τους προσώπου. Αυτή τη φορά θύμα των επιτήδειων έπεσε μια ηλικιωμένη στη Βούλα από...

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία από...

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού καθώς από σήμερα το απόγευμα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα...

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 61χρονο – Τραυματίστηκε 33χρονος

Με αίμα «βάφτηκε» για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ η άσφαλτος, αυτή τη φορά έξω από την Καβάλα, με θύμα έναν 61χρονο.Το τροχαίο...

Μενίδι: Η στιγμή που το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες!

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο

Ταξί: Ξεκινούν ξανά απεργίες

Νέες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στη Μεγαλόπολη

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στην περιοχή της Μεγαλόπολης καθώς σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο...

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τον απανθρακωμένο άνδρα στο Μενίδι – Αναγνωρίστηκε το όχημα

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός άνδρα στο Μενίδι, ο οποίος απανθρακώθηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα επί της λεωφόρου Ιωνίας αργά...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε την πρώτη φωτογραφία από το νέο κατακίτρινο σπίτι της

Η Μαίρη Συνατσάκη υποδέχθηκε το Δεκέμβριο, τον καλύτερο μήνα του χρόνου όπως έγραψε στο καινούργιο της σπίτι, στο οποίο μετακόμισε μόλις, μαζί με το...

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού επιχειρηματιών που, έπειτα από 10 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση παιδιών, βρίσκεται στα «μαχαίρια»...

Ζαχάροβα: Αυτός είναι ο διοικητής του τάγματος Αζόφ που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό ελληνικού χωριού

Ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του διοικητή του Τάγματος Αζόφ ο οποίος σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ήταν το πρόσωπο που έδωσε εντολή για τον βομβαρδισμό...

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Δέσποινα Παπαδοπούλου: Μια χούφτα άνθρωποι στην κηδεία της συζύγου του δικτάτορα

Οπως έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ξεχασμένη απ' όλους σ' ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ερυθραία, συντροφιά με τις φωτογραφίες...

Έξαλλη με ταμία καταστήματος η Φαίη Σκορδά: «Μου γύρισε το μάτι, δεν καταλαβαίνετε τι της έκανα»

Η ερώτηση μιας εργαζόμενης σε κοσμηματοπωλείο στην Φαίη Σκορδά, στάθηκε αρκετά για να βγάλει έξω από τα ρούχα της την γνωστή παρουσιάστρια, όπως η...

Οργή των φωτορεπόρτερ για τον Γεραπετρίτη: «Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Την οργή και την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι φωτορεπόρτερ μέσω επιστολής διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας απαξιωτική συμπεριφορά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.Όπως τονίζουν...

Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε...

Βουλγαρία: Xρυσωρυχείο απειλεί τον Έβρο

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει η πρωτοβουλία «Rodopi Guardians» από τη Βουλγαρία, με επιστολή της στην οποία αναφέρει τη δημιουργία μεγάλου χρυσωρυχείου στα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλύση εγκεφάλου σε μικρούς μαθητές για τεκνοθεσία-γάμο ομοφύλων!

Διαβάστε στην «Εστία»: Η «Εστία της Κυριακής» αποκαλύπτει έγγραφα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το «Εργαστήριο Δεξιοτήτων» δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων από τα οποία προκύπτει ότι η κυβέρνηση θεωρεί......

Με εγκαύματα ο ιδιοκτήτης σπιτιού που πήρε φωτιά στην Εύβοια

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, μοτοσικλέτα που βρισκόταν μέσα σε οικία στα Ψαχνά Ευβοίας τυλίχθηκε από άγνωστη αιτία στις φλόγες. Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν δίπλα στο σημείο...

Τα Γλυπτά απέναντι στα Eurofighter της Τουρκίας

Λονδίνο και Άγκυρα επιχειρούν να ενισχύσουν την «οπλική διπλωματία», ώστε η Τουρκία να μην αισθάνεται «αγχωμένη», καθώς η ισορροπία στον αέρα του Αιγαίου έχει αλλάξει υπέρ της Ελλάδας

Το προφίλ του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι – Ανήρτησε βίντεο ανάληψης της ευθύνης

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι γαλλικές αρχές μετά την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι από 26χρονο Γάλλο κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Νίκος Μπελαβίλας – «Συντρόφισσες και σύντροφοι δεν πάει άλλο»

«Πολύ μεγάλος στην ηλικία και στο νου για άλλη μία διάσπαση», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά το 2019 και... αποχαιρέτισε...

Ο Κυριάκος δεν άκουσε την «προειδοποίηση» του Κίσινγκερ

Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί ηγέτες να μελετούν τις ρήσεις μεγάλων, έστω και αμφιλεγόμενων ανδρών.Ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αποφάσισε να παραστήσει τον «πρόθυμο και δεδομένο σύμμαχο» των ΗΠΑ,...