«Πειρατική» συνδρομητική τηλεόραση: Προφυλακιστέοι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του κυκλώματος

Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση

Must Read

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του πολυπρόσωπου κυκλώματος της «πειρατικής» συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι.

Ειδικότερα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά τις μαραθώνιες απολογίες των δέκα κατηγορούμενων (εννέα Έλληνες και ένας Ουκρανός), οι δύο επικεφαλής του κυκλώματος των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ σε κάποιους εξ αυτών επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Θυμίζουμε πως σε βάρος των δέκα κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Από την έρευνα των αρμόδιων αρχών έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμα επτά εμπλεκομένους, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν, ενώ εκτιμούν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα κέρδη των μελών του κυκλώματος ξεπερνούν τα 24 εκ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις γνωστές πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών (Cosmote – Nova) αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, καθώς οι δράστες είχαν αποκτήσει ένα πελατολόγιο 13.000 συνδρομητών. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να νομιμοποιούσαν («ξέπλεναν») τα παράνομα κέρδη τους είτε με μετρητά, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών, είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

  • Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This