Λειτουργεί από σήμερα η «αντικαπνιστική» γραμμή 1142

Must Read

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το πρωί η τηλεφωνική γραμμή 1142 προς ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Η γραμμή θα έχει επί της ουσίας τρεις χρήσεις:

α) ενημέρωσης για το τι προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος

β) αρωγής για τη διακοπή του καπνίσματος

γ) καταγγελίας/αναφοράς παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, ζητώντας, δηλαδή, βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, τα στοιχεία του καθενός, αρχικά, καταγράφονται. Εν συνεχεία, εντός 48 ωρών Επαγγελματίας Υγείας αναλαμβάνει να ενημερώσει τον αιτούντα και να τον καθοδηγήσει σε κάποιο Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, όπου ειδικοί θα αναλάβουν την υποστήριξη της προσπάθειας του.

Διαβάστε ακόμη: «Παφ» και 100ευρω: Δείτε αναλυτικά ΟΛΑ τα πρόστιμα που προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος

Στην τρίτη περίπτωση, καλώντας στο 1142, μπορεί κάθε πολίτης, δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και, εφόσον διαθέτει, το email του, να αναφέρει παραβάσεις που ο ίδιος διαπιστώνει και αφορούν την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Οι επώνυμες αναφορές θα ομαδοποιούνται και θα προωθούνται απευθείας στις αρμόδιες Αρχές Ελέγχου ανά κατηγορία (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομικές Διευθύνσεις Περιφερειών ή Λιμενικό Σώμα). Έπειτα θα διενεργούνται έκτακτοι ή τακτικοί στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση τις καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στο σύστημα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η γραμμή 1142 απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, καπνιστές ή μη, και στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία του κράτους με τον πολίτη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This