«Παφ» και 100ευρω: Δείτε αναλυτικά ΟΛΑ τα πρόστιμα που προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος

Must Read

Από 100 ευρώ έως 8.000 ευρώ κυμαίνονται τα πρόστιμα στον Αντικαπνιστικό Νόμο που όρισαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα Υπουργεία Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.

Δείτε επίσης: Αντικαπνιστικός: Πρόστιμο σε μαγαζί και πελάτη μετά από τηλεφώνημα

Η απόφαση αναφέρει αναλυτικά τους χώρους, αλλά και τα πρόστιμα που κόβονται στον εκάστοτε επιχειρηματία ή καπνιστή. Μεταξύ άλλων θα επιβάλλεται 200 ευρώ πρόστιμο σε άτομα που καπνίζουν σε κλειστούς χώρους και υπαίθριους, ενώ 500 ευρώ για τον υπεύθυνο Διαχείρισης.

Ωστόσο τα πρόστιμα θα αυξάνονται μετά την πρώτη υπόδειξη, για παράδειγμα στα καταστήματα μικρότερα των 100 τμ, ο καπνιστής θα «τρώει» πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά ο υπεύθυνος του καταστήματος αντιμετωπίζει 500 ευρώ την 1η φορά, ενώ την δεύτερη φορά που θα διαπιστωθεί παράβαση θα κοπεί πρόστιμο 1.000 ευρώ. Μάλιστα στην πέμπτη παράβαση το ποσό αυξάνεται στα 8.000 ευρώ και ορίζεται αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση τα επιβαλλόμενα πρόστιμα θα πρέπει να εξοφλούνται εντός δεκαπέντε 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου, μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου, e-παράβολο, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που εκδίδεται είτε απευθείας από την ιστοσελίδα www. gsis.gr/e-paravolo (Φορέας Υπουργείο Υγείας), είτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή τις Τράπεζες ή τις κατά τόπους ΔΥΟ.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This