Παρασκευή 18/6/2021

Απόπειρα αυτοκτονίας από μητέρα 3 παιδιών που την απέλυσαν επειδή ο γιατρός της έγραψε αναρρωτική

Να πέσει στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού της επιχείρησε μια 50χρονη γυναίκα στην Πάτρα, η οποία έμαθε ότι απολύθηκε επειδή τόλμησε να ζητήσει την αναρρωτική άδεια που της έγραψε ο γιατρός!

Οι κόρες της και συνάδελφοι συνδικαλιστές, απέτρεψαν την άτυχη γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της, να δώσει τέλος στην ζωή της πάνω στην απελπισία που την κυρίευσε.

Η υπερκόπωση και η αναρρωτική άδεια

Η 50χρονη που εργαζόταν σε ιδιωτική επιχείρηση τα τελευταία δέκα χρόνια, καταγγέλλει ότι δεν λάμβανε τις απαιτούμενες άδειες ούτε τα ρεπό της, με αποτέλεσμα να πάθει υπερκόπωση. Οι γιατροί της χορήγησαν επείγουσα 15θήμερη άδεια για να ξεκουραστεί με αποτέλεσμα η επιχείρηση να την απολύσει! 

Ο Βασίλης Παπασημακόπουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σχολίασε το περιστατικό την στιγμή που οι καταγγελίες για απειλή απόλυσης σε όσους ζητούν τις άδειες που δικαιούνται δεν έχουν τελειωμό: «Το εργατικό κέντρο καλεί το σύνολο των εργαζόμενων της περιοχής, να τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εργοδότες και να μην επιτρέπει με τεχνάσματα των εργοδοτών να χάνει τα νόμιμα ρεπό και τις άδειές του, ξεκαθαρίζοντας ότι απαγορεύονται οι απολύσεις κατά την διάρκεια των αναρρωτικών αδειών και αμέσως μετά την επιστροφή του προσωπικού στα πόστα του».

Δείτε επίσης: «Έβρασαν» ζωντανοί επιβάτες αυτοκινήτου που έπεσε σε λακκούβα με καυτό νερό στη μέση του δρόμου (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ