Ανήκουστο! Μαθητής Λυκείου κατήγγειλε καθηγήτριές του που απεργούσαν γιατί τού «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!

Ηχηρή αντίδραση από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Must Read

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης ζει, κατά τα φαινόμενα, ο πιο… διψασμένος για γνώση μαθητής ολάκερης της χώρας, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου διαβίβασε στο αστυνομικό τμήμα του νομού καταγγελία ενός μαθητή Λυκείου της περιοχής κατά τεσσάρων καθηγήτριών του, οι οποίες συμμετείχαν τις προάλλες σε απεργιακή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο εν λόγω μαθητής αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να καταγγείλει τις εκπαιδευτικούς που έκαναν απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου, επειδή, όπως δήλωσε, τού «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»! Ως αποτέλεσμα, το ΑΤ Ρεθύμνου έχει καλέσει σήμερα το απόγευμα τις τέσσερις γυναίκες, για να να τούς γίνουν σχετικές συστάσεις.

Όπως αναμενόταν, το εν λόγω περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ρεθύμνου, ιδίως από τη στιγμή που οι καθηγήτριες απεργούσαν την ημέρα της πανελλήνιας κινητοποίησης που είχε πραγματοποιηθεί ενάντια στο επίμαχο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί ερωτήματα και σχετικά με την ευκολία με την οποία ένα ανήλικο παιδί καταφέρεται τόσο έντονα κατά ενός συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος, όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Συμπτωματικά, το συγκεκριμένο περιστατικό συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού, γεγονός που γεμίζει ακόμα περισσότερη θλίψη και οργή την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς το δικαίωμα στην απεργία είναι συνυφασμένο με την επιθυμία τους για βελτίωση του επιπέδου μετάδοσης γνώσεων κι όχι στέρησης του δικαιώματος των μαθητών τους στην πρόσβαση αυτής της γνώσης.

«Όχι στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών»

Κάλεσμα συμπαράστασης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει ανακοινωθεί για σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου θα παρουσιαστούν οι τέσσερις καθηγήτριες, απευθύνει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, αντιδρώντας στην απόφαση του μαθητή να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει ως ακολούθως:

«Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και “κατήγγειλε” τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του “στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση”! Η Εισαγγελία διαβίβασε την “καταγγελία” στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για “εξηγήσεις”.

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.

Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος, Χρήστος Σουρουλής

Η Γ. Γραμματέας, Δέσποινα Νικολάου.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This