Κινδυνεύει να χάσει το χέρι του το κοριτσάκι από το Καστελόριζο που μεταφέρθηκε στην Τουρκία!

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για τη μετάβαση του παιδιού στην Αττάλεια και για την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ

Must Read

Παρέμβαση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία ζήτησε την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης, σχετικά με την υπόθεση μεταφοράς του 3χρονου κοριτσιού από το Καστελόριζο στην Αττάλεια της Τουρκίας για χειρουργείο και νοσηλεία.

Θυμίζουμε ότι η μικρή Βαλεντίνα είχε τραυματιστεί το πρωί της Δευτέρας από ασανσέρ, καθώς έπαιζε στο μίνι μάρκετ του πατέρα της, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο χέρι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μόλις έγινε αντιληπτός ο βαρύτατος τραυματισμός, το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου η αγροτική γιατρός, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ειδοποίησε ελικόπτερο του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) προκειμένου να το παραλάβει.

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ της Ρόδου ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση της αγροτικής γιατρού για αεροδιακομιδή της μικρής με ελικόπτερο, όμως έπειτα από 20 λεπτά το αίτημα ματαιώθηκε από τους γονείς, καθώς οι ίδιοι αποφάσισαν να μεταβούν με το παιδί στην Αττάλεια της Τουρκίας με τουριστικό ημερόπλοιο, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο εκτιμώμενος χρόνος μιας αεροδιακομιδής από το Καστελόριζο και με το ελικόπτερο να έχει αναχωρήσει από τη Ρόδο είναι μιάμιση έως δύο ώρες, αλλά, αντίστοιχα, από τα παράλια της Τουρκίας έως το νοσοκομείο της Αττάλειας απαιτούνται περίπου τρεις ώρες.

Σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, την Πέμπτη η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών της Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση του αδικήματος της έκθεσης. Ετσι, στο πλαίσιο της εξέτασης η εισαγγελέας παρήγγειλε να ληφθούν καταθέσεις των γονέων του παιδιού, λοιπών μαρτύρων, καθώς και της αγροτικής γιατρού που επιλήφθηκε του περιστατικού.

Στο μεταξύ, η κατάσταση της 3χρονης Βαλεντίνας εξακολουθεί να είναι σοβαρή, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει το χέρι της από τον αγκώνα και κάτω. Μέχρι στιγμής το κοριτσάκι έχει υποβληθεί ήδη σε δύο χειρουργεία στην Αττάλεια, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση του τρίτου.

Διευκρινίσεις ΕΚΑΒ

Οπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ΕΚΑΒ, πράγματι κλήθηκε στον τόπο του ατυχήματος και αμέσως άρχισε την οργάνωση της αεροδιακομιδής, η οποία ωστόσο, όπως αναφέρεται, ακυρώθηκε από την αγροτική γιατρό.

Διευκρινίζει μάλιστα ότι ποτέ δεν αρνήθηκε την αεροδιακομιδή τραυματισμένου παιδιού από το Καστελόριζο, όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα.

Το αντίθετο, μάλιστα, αμέσως μετά την κλήση στο Συντονιστικό Κέντρο των αεροδιακομιδών στις 16.02 άρχισε η οργάνωση της αεροδιακομιδής, η οποία ακυρώθηκε στις 16.24.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται ένα παιδί στη γειτονική χώρα από το Καστελόριζο, καθώς τον Απρίλιο έγινε ακριβώς το ίδιο με ένα 4χρονο αγοράκι, το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This