Αυτοί είναι οι μισθοί δημάρχων και αντιδημάρχων σε όλη τη χώρα

Έτσι διαμορφώνονται οι αποδοχές

Must Read

Όσο πιο μεγάλος είναι ο πληθυσμός σε έναν δήμο, τόσο πιο πολλά χρήματα παίρνει ο εκάστοτε δήμαρχος ή αντιδήμαρχος που εκλέγεται.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, αμείβονται με 4.275 ευρώ, ενώ οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000-100.000 αμείβονται με 3.420 ευρώ. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μισθούς δημάρχων, αντιδημάρχων και πρόεδρων δημοτικών συμβουλίων.

 

Ίδιο ποσό με τους δημάρχους των μεγαλουπόλεων λαμβάνουν και οι περιφερειάρχες, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες παίρνουν το ποσό των 3.206 ευρώ. Η λήψη της αντιμισθίας δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, εφόσον οι δήμαρχοι, οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων και οι συμπαραστάτες του δημότη και της επιχείρησης έχουν τη δυνατότητα, με σχετική αίτησή τους προς την οικονομική υπηρεσία του δήμου, να την αρνηθούν ή να την παραχωρήσουν για οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό. Οι νέες αρχές θα πιάσουν επίσημα δουλειά από την πρώτη Ιανουαρίου 2024 και η πενταετής θητεία τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

 

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για τον β’ γύρο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This