Παρασκευή 18/6/2021

Ντου αναρχικών σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ – «Στους φοιτητές, ρε παιδιά; Ήρθατε στον χώρο μας και μας τραμπουκίζετε;» (video)

Επεισόδια με ξύλο μεταξύ σπουδαστών και αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε ο σύλλογος φοιτητών του πανεπιστημίου. Η ένταση ξεκίνησε όταν κατά την εισβολή των αναρχικών ένας από τους φοιτητές διαμαρτυρήθηκε για την παρέμβασή τους, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να επιτεθούν σωματικά στους δεύτερους.

Μάλιστα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τα επίμαχα λεπτά ακούγεται ένας από τους φοιτητές να φωνάζει προς τους αντιεξουσιαστές; «Στους φοιτητές, ρε παιδιά; Γιατί μας τραμπουκίζετε; Ήρθατε στον χώρο μας και μας τραμπουκίζετε;» Λίγη ώρα αργότερα οι αναρχικοί αποχώρησαν και η γενική συνέλευση συνεχίστηκε κανονικά.

Επέστρεψαν στο υπόγειο σπάζοντας την κλειδαριά

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τη γενική συνέλευση της τελευταίας πενταετίας, με περισσότερους από 450 φοιτητές στο αμφιθέατρο Α’ του ιδρύματος. Το γεγονός αυτό οφείλεται πιθανότατα στις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από την πλευρά τους για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα παρέμεινε κλειστό έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου, ενώ προχθές έγινε γνωστό ότι ομάδες αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στο υπόγειο του πανεπιστημιακού ιδρύματος σπάζοντας την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί. Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΟΕΕ διέψευσε ότι η σχολή είναι υπό κατάληψη.

ΑΣΟΕΕ ΓΣ ΞΥΛΟ

Gepostet von Ενημέρωση Φοιτητών ΟΠΑ am Mittwoch, 20. November 2019

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ