Τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου θα χειροθετήσει σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο παναγιότατος κ. Βαρθολομαίος στον Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, που ανακαινίστηκε από την οικογένεια Πατέρα

Must Read

Τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου θα χειροθετήσει σήμερα το πρωί σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο παναγιότατος κ. Βαρθολομαίος, o οποίος βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Αθήνα. Ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών του περιοδικού «Θεολογία».

Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Iερό Ναό Αθηνών και θα παραστούν, μεταξύ άλλων, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι από σχεδόν όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που γίνεται μια τόσο μεγάλη συνάντηση προκαθημένων.

Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2016 στο Κολυμπάρι Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Οι επόμενες εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Μουσικής και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Ο κ. Βαρθολομαίος και η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραστούν και στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής αύριο βράδυ με τον διεθνούς φήμης τενόρο Vittorio Grigolo.Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, λοιπόν, ο κ. Βαρθολομαίος σήμερα το πρωί θα χειροθετήσει σε άρχοντα τον Γιώργο Προκοπίου στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου.

Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα ο ναός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, όμως το 2008, με τις ευγενείς δωρεές της οικογένειας Νικόλα Διαμαντή Πατέρα, έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των αγιογραφιών και των μαρμάρων στο εσωτερικό του ναού, καθώς και η επισκευή της στέγης, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, αλλά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το 2019, λόγω εισροής υδάτων από την οροφή, ο ναός υπέστη πάλι σοβαρές ζημιές, αλλά για ακόμα μία φορά η οικογένεια Πατέρα ανέλαβε να υλοποιήσει εκ νέου την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και τη συντήρηση των αγιογραφιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This