ΑΠΘ: Ξεκίνησε η διαδικασία για τη δωρεάν σίτιση στη Φοιτητική Λέσχη – Ποιοί είναι οι δικαιούχοι

Must Read

Δωρεάν σίτιση στους φοιτητές εξακολουθεί να παρέχει με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως δικαιούχοι χαρακτηρίζονται οι φοιτητές με εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των Α.Ε.Ι.».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ, οι αιτήσεις κατατίθενται από τους φοιτητές μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής και εξετάζονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου ως προς την υποβολή των απαιτούμενων από το νόμο δικαιολογητικών και ακολούθως ως προς την πλήρωση των εισοδηματικών κριτηρίων υπαγωγής σε μία από τις προβλεπόμενες κατηγορίες δικαιούχων δωρεάν σίτισης.

Οι παράλληλες δράσεις του ΑΠΘ για την σίτιση των φοιτητών

«Κατά την ισχύουσα ως άνω νομοθεσία, προκειμένου να χαρακτηριστεί ένας φοιτητής ως δικαιούχος δωρεάν σίτισης, οφείλει να προσκομίσει με την αίτησή του, μεταξύ άλλων, αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το ετήσιο οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα του το τελευταίο οικονομικό έτος ή, εφόσον αυτό δεν έχει παραληφθεί, τη φορολογική δήλωση (Ε1) του τελευταίου οικονομικού έτους (άρθρο 5 παρ. 1 στ. ζ της ως άνω Κ.Υ.Α.), από τα οποία αποδεικνύεται η οικονομική του κατάσταση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται:

«Η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών των φοιτητών, ιδιαιτέρως όσων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, έχει αναπτύξει, μία παράλληλη διαδικασία μέσω της οποίας παρέχεται δικαίωμα δωρεάν σίτισης σε φοιτητές που για οποιονδήποτε λόγο δεν δύνανται να υπαχθούν σε μία από τις κατηγορίες δικαιούχων της αριθμ. Φ5/68535/Β3 Κ.Υ.Α., στους οποίους συγκαταλέγονται και όσοι αδυνατούν αντικειμενικά να προσκομίσουν κάποιο από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».

Η δαπάνη δωρεάν σίτισης των φοιτητών στις περιπτώσεις αυτές, καλύπτονται από πόρους που έχει εξασφαλίσει το ΑΠΘ ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ως εκ τούτου, οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν εγγράφως αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία σίτισης των φοιτητών στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη, ζητώντας τη δωρεάν σίτισή τους κατ’ εξαίρεση και εκθέτοντας τους ειδικούς λόγους που καθιστούν αναγκαία τη συγκεκριμένη παροχή.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με επίκεντρο τους χιλιάδες φοιτητές του, προσπαθεί παρά τις αντίξοες συνθήκες, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα προβλέποντας διαδικασίες που διευκολύνουν τους φοιτητές και εξασφαλίζουν την πρόσβαση ολοένα μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών στη δωρεάν σίτιση. Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους φοιτητές, να υποβάλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για έκδοση κάρτας σίτισης», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, λαθηγητής Δημήτριος Κωβαίος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This