Δίκη Πισπιρίγκου: Συμπληρωματική κατάθεση από τον Σωτήρη Μπουζιάνη – Τι είπε η Ουρανία Δημακοπούλου

Έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να παρουσιαστούν φωτογραφίες από την νεκροτομική διαδικασία

Must Read

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή στην Τζωρτζίνα, καλείται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να παρουσιαστούν στην αίθουσα φωτογραφίες από την νεκροτομική διαδικασία.

«Το δικαστήριο κάνει ομόφωνα δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της κατηγορουμένης για κρείσσονες και συγκεκριμένα διατάσσει την κλήτευση του κ. Σωτηρίου Μπουζιάνη, ιατροδικαστή Αθηνών, για τις 18 Οκτωβρίου 2023, προκειμένου να εξεταστεί συμπληρωματικά ως προς τα συγκεκριμένα ζητήματα που τίθενται στο έγγραφο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και να προσκομίσει στο δικαστήριο εφόσον υπάρχουν φωτογραφίες της νεκροψίας νεκροτομής της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη» είπε η πρόεδρος, ανακοινώνοντας την απόφαση.

Απόρριψη αιτημάτων του Αλέξη Κούγια

Νωρίτερα, το ΜΟΔ απέρριψε τα αιτήματα του Αλέξη Κούγια για νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη με τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου “Αγλαία Κυριακού”. Επίσης, απέρριψε το αίτημα για νέα εξέταση του καθηγητή τοξικολογίας Νίκου Ράικου.

«Εμείς εδώ δεν έχουμε πραγματογνωμοσύνες, έχουμε τοξικολογική έκθεση, δικονομικά πρόκειται για έγγραφο, το οποίο υπάρχει, το αποτέλεσμα της έχει αμφισβητηθεί και θα κριθεί από δικαστήριο. Δεν προβλέπεται ο διορισμός τεχνικού συμβούλου. Έχει γίνει γνωστή η θέση της υπεράσπισης. Στην αρχή της δίκης, δεν είχε προκύψει γι αυτό επιφυλάχθηκα. Θα πρέπει να απορριφθεί διότι δεν στηρίζεται στον νόμο και δικονομικά δεν υπάρχει δυνατότητα διορισμού πραγματογνώμονα» ανέφερε η εισαγγελέας.

Οργή Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας αναδιατύπωσε το αίτημα και ζήτησε από το δικαστήριο τον διορισμό πραγματογνώμονα: «Ρωτάω λοιπόν για ποιον λόγο, ρε παλιάνθρωπε Μπουζιάνη, γιατί ορίζεις κάποιον εκτός Αττικής; Έχουμε μία ακραία παρανομία, είναι η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη και συνήργησαν Μπουζιάνης και Ράικος. Πώς μπορούν να προστατευτούν τα δικαιώματα του κατηγορουμένου; Ζητάμε να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Τα έκανε σαλάτα η κυρία Σαλάππα (σ.σ. η ανακρίτρια της υπόθεσης), το λέω ευθέως. Όταν είσαι δικαστής, είσαι δικαστής. Έχεις συνείδηση» τόνισε σε έντονο ύφος ο Αλέξης Κούγιας.

Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην κατηγορουμένη, τονίζοντας πως επιθυμεί να ακούσει πρώτα την απολογία της.

Η κατάθεση της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου

«Είναι ακριβώς το ίδιο με δική μας περίπτωση. Η εικόνα του παιδιού στο νεκροτομείο δεν έχει στοιχεία βιαιότητας. Η δηλητηρίαση είναι βίαιος θάνατος. Εδώ δεν έχουμε καν κυάνωση. Είναι ευρήματα που δεν δηλώνουν βίαιο, στερητικό θάνατο» τόνισε και πρόσθεσε: «Θορυβήθηκαν οι γιατροί και έκαναν πίσω διότι τους είπαν για δόση ελέφαντα, είναι λογικό. Είχαν κατηγορηθεί οι γιατροί στο πρώτο παιδί για ιατρική αμέλεια και είπαν μην έχουμε τα ίδια».

«Η κεταμίνη και όλα ενδονοσοκομειακά φάρμακα έχουν ευρύ φάσμα. Εμείς ψάχνουμε εάν η μία αμπούλα που δεν ξέρουμε ούτε από που ούτε πώς δόθηκε προκάλεσε αυτό το πράγμα. Κάνω αίτημα να ρωτήσετε εάν υπάρχει θάνατος με δηλητηρίαση από κεταμίνη. Δεν υπάρχει! Εδώ στην Αθήνα δεν έχουμε ούτε από τοξικομανή» κατέληξε η Ουρανία Δημακοπούλου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This