«Καταπέλτης» ο Τάσος Δούσης: «Πετάνε τον κόσμο από τα σπίτια τους και κοιμόμαστε όρθιοι!»

«Αντί να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα για την υπογεννητικότητα και τον μαρασμό του ελληνικού λαού ας κάνουμε κάτι» τονίζει ο γνωστός παρουσιαστής

Must Read

Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου κάνει η ανάρτηση του Τάσου Δούση για το σαρωτικό κύμα που ονομάζεται Airbnb και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους πολίτες που αναζητούν κατοικία. Ο γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής του Open «Εικόνες με τον Τάσο Δούση», ο οποίος έχει γυρίσει τον κόσμο, εξηγεί σε ανάρτησή του πώς το Airbnb καταστρέφει τις αστικές υποδομές και έχει προκαλέσει κρίση στέγης στην Ελλάδα.

«Πετάνε τον κόσμο έξω από το σπίτι του για να το κάνουν Airbnb και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι» τονίζει μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής και σημειώνει ότι οι  δημόσιοι λειτουργοί έχουν καταντήσει «ζητιάνοι» στέγης στα νησιά, αφού αδυνατούν να βρουν σπίτι προς ενοικίαση.

Όπως τονίζει ο Τάσος Δούσης, μια λύση είναι να «επιβληθεί περιοριστικό καθεστώς ακόμα και πλήρη απαγόρευση» όπως συμβαίνει στο Αμστερναμ και το Δουβλίνο, ενώ τονίζει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: «Αντί να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα για την υπογεννητικότητα και τον μαρασμό του ελληνικού λαού ας κάνουμε κάτι προκειμένου οι νέοι και να βρίσκουν σπίτι και να παντρεύονται και να κανουνε παιδιά».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του: 

Πετάνε τον κόσμο έξω από το σπίτι του για να το κάνουν Airbnb και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι.

Δυο είναι τα μεγάλα προβλήματα αυτή την στιγμή στην χώρα η ακρίβεια και η στέγη. Για την ακρίβεια τα έχουμε γράψει με προτάσεις, σήμερα θα πούμε αλήθειες για την στέγη.
Airbnb η αλλάζουμε η βουλιάζουμε ΟΛΟΙ μαζί.

Καταλαβαίνω την στεναχώρια που προκαλώ στους φίλους που έχουν Airbnb,αλλά εγώ ΔΕΝ είμαι πολιτικός και οφείλω να λέω τα πράγματα όπως έχουν σύμφωνα με την γνώμη μου. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω δημόσιες σχέσεις με ΚΑΝΕΝΑΝ και συνήθως μιλάω για όσους θέλουν να ακούσουν με ψυχραιμία. Μερικές αλήθειες…— Πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτι του για να το κάνουν Airbnb

  • Έχουν εκτιναχθεί τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων
  • Το Airbnb δίνει εισόδημα αλλά τροφοδοτεί την παλίρροια του υπέρ τουρισμού καταστρέφοντας αστικές υποδομές
  • Αν συνεχίσει η αλόγιστη επέκταση Airbnb στο τέλος δεν θα δουλεύει ΚΑΝΕΝΑΣ.Φανταστείτε τα πενταπλάσια Airbnb στην Ελλάδα τα επόμενα 3 χρόνια πχ στο Κουκάκι εκεί που μπορεί σήμερα ένα Airbnb να κάνει 70 μέρες θα κάνει 20! Σας συμφέρει;
  • Τα Airbnb έχουν προκαλέσει κρίση στέγης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς. Και ποιους «χτυπάει» η κρίση αυτούς που δεν έχουν σπίτι αυτούς που νοικιάζουν, τους ευάλωτους τους χαμηλόμισθους. Το ξέρετε ότι δεν υπάρχουν παιδίατροι στα νησιά; Οι δάσκαλοι οι αστυνομικοί όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν καταντήσει «ζητιάνοι» στέγης! Γιατί;
  • Σέβομαι απόλυτα τους ανθρώπους που έχουν ένα σπίτι άντε δυο και τα νοικιάζουν Airbnb για ένα μεροκάματο. Ξέρω κοπέλα που βγαίνει από το σπίτι της πάει στην μανα της και το κάνει Airbnb με 60 ευρώ. Τους τιμώ αυτούς. Δεν μου λέτε. Με αυτούς που νοικιάζουν δεκάδες διαμερίσματα ως Airbnb τι κάνουμε; Με αυτούς που έχουν δεκάδες ακίνητα και τα σπάνε σε ΑΦΜ και φορολογούνται σαν μεροκαματιάρηδες; Τα μέτρα του πρωθυπουργού για το Airbnb είναι ασπιρίνες σε κάποιον που έχει πατήσει αυτοκίνητο.

Τι πρέπει να γίνει; Να επιβληθεί περιοριστικό καθεστώς ακόμα και πλήρη απαγόρευση(πχ Φλωρεντία) στο Αμστερναμ και το Δουβλίνο τα καταλύματα εκμισθώνονται για λίγες εβδομάδες. Όμως ακόμα και αν το Airbnb περιορισθεί θα αυξηθούν οι ενοικιάσεις αλλά όχι το στεγαστικό απόθεμα. Χρειάζονται τώρα προγράμματα μαζικής κατασκευής νέων σπιτιών. Τα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο ανάκαμψης χρειάζεται όμως να γίνει διαπραγμάτευση για νέα κατανομή κονδυλίων. Η κυβέρνηση που έχει ξεκάθαρα την λαϊκή εντολή για μεταρρυθμίσεις κάτι πρέπει να κάνει ξεκάθαρα για το πρόβλημα στέγης και την εκτίναξη των ενοικίων. Το πρόβλημα αφορά τους αληθινά ευάλωτους και τους νέους. Αντί να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα για την υπογεννητικότητα και τον μαρασμό του ελληνικού λαού ας κάνουμε κάτι προκειμένου οι νέοι και να βρίσκουν σπίτι και να Παντρεύονται και να κανουνε παιδιά. Όταν το 55% του μισθού σου το θες μόνο για ενοίκιο όχι παιδιά δεν κάνεις αλλά ούτε γάτα δεν έχεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This