Θριάσιο: Πάνω από οκτώ μήνες περιμένουν 1.400 ασθενείς για ένα χειρουργείο εξαιτίας των ελλείψεων!

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Must Read

Το «καμπανάκι» χτυπούν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο τονίζοντας πως εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρούνται ασθενείς, περίπου 1.400 σε αριθμό, περιμένουν έως και οκτώ μήνες για να κάνουν ένα χειρουργείο!

Όπως αναφέρει σε καταγγελία του το Σωματείο των Εργαζομένων, η κατάσταση έχει εξελιχθεί έτσι καθώς υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη σε προσωπικό που έχει οδηγήσει σε «λουκέτο» τις 7 από τις 13 χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών που περιμένουν για μήνες ολόκληρους να υποβληθούν σε τακτικό χειρουργείο όπως χολοκύστεκτομη, ολική θυρεοειδεκτομή, σπονδυλοδεσία κλπ.

Οι εργαζομένοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων, την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες,  να δοθούν οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας, τη μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συμβασιούχων εργαζομένων, τη σύσταση και προκήρυξη 4 θέσεων ειδικευμένων αιματολόγων ή βιοπαθολόγων για την αιμοδοσία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

«Για την πολύμηνη αναμονή περισσότερων από 1400 ασθενείς για χειρουργική επέμβαση στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων σε αναισθησιολόγους, νοσηλευτικό, μαιευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου) καταθέσαμε την παρακάτω καταγγελία προς το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΘ ΘΡΙΑΣΙΟ, Την κοινοποιήσαμε σε δεκάδες εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επισημαίνουμε ότι πρόσθετα προβλήματα προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού στις κλινικές του Χειρουργικού τομέα (Γ/Χ, ΝΧ, ΩΡΛ/ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ, Μ/Γ) καθώς και στην Αιμοδοσία, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό Εργαστήρια,

Με το έγγραφο μας ζητάμε να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι αναγκαίες ενέργειες για:

► προκήρυξη και κάλυψη των 2 κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων. Τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ με σύσταση 4 τουλάχιστον επιπλέον θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων

► ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου με προσλήψεις νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Να δοθούν οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας

► μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συμβασιούχων εργαζομένων

► σύσταση και προκήρυξη 4 θέσεων ειδικευμένων αιματολόγων ή βιοπαθολόγων για την Αιμοδοσία. Προκήρυξη των κενών θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Προκήρυξη 2 θέσεων ειδικευμένων γιατρών και των 8 κενών θέσεων τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.

————————————–

Σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Χειρουργείων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ποιότητα ζωής εκατοντάδων ασθενών που αναμένουν να χειρουργηθούν, προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού..

Λειτουργούν μόνο 6 από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες (Χειρουργεία 1ου ορόφου, Κέντρο Εγκαυμάτων και Μαιευτήριο), με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1400 ασθενείς να είναι σε πολύμηνη αναμονή, που συχνά ξεπερνάει και τους 8 μήνες.

Η απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου) στα Χειρουργεία, το Αναισθησιολογικό τμήμα και τις κλινικές του Χειρουργικού Τομέα (Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, ΩΡΛ/Ουρολογική και Γυναικολογική/Μαιευτική)

Συγκεκριμένα, στο Αναισθησιολογικό τμήμα παραμένουν κενές 7 οργανικές θέσεις ειδικευμένων και ειδικευόμενων αναισθησιολόγων ενώ στους εναπομείναντες ειδικευμένους γιατρούς – οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών – οφείλονται ημέρες κανονικής άδειας από το 2020.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, μαιευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα στους εργαζόμενους να οφείλονται δεκάδες μέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας.

Παραμένουν κενές 83 θέσεις νοσηλευτικού και μαιευτικού προσωπικού και 48 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, ενώ η κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των Χειρουργείων προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στην Αιμοδοσία, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό Εργαστήρια.

Αντι για προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού, μαιευτικού, παραιατρικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, για να στελεχωθούν και λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες, η κυβέρνηση, με το νέο νόμο για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, προωθεί τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία με νέες επιβαρύνσεις σε βάρος των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Η απαράδεκτη κατάσταση, με τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες αποτελεί μια ακόμη προκλητική πριμοδότηση της κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών. Αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι στον καπιταλισμό, η υγεία, για τις λαϊκές οικογένειες αποτελεί «ατομική ευθύνη» ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο κερδοφορίας.

Ζητάμε να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι αναγκαίες ενέργειες για:

► προκήρυξη και κάλυψη των 2 κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων. Τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ με σύσταση 4 τουλάχιστον επιπλέον θέσεων ειδικευμένων αναισθησιολόγων

► ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου με προσλήψεις νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Να δοθούν οι χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας

► μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, των συμβασιούχων εργαζομένων

► σύσταση και προκήρυξη 4 θέσεων ειδικευμένων αιματολόγων ή βιοπαθολόγων για την Αιμοδοσία. Προκήρυξη των κενών θέσεων ειδικευμένων γιατρών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Προκήρυξη 2 θέσεων ειδικευμένων γιατρών και των 8 κενών θέσεων τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This