Διεθνολόγος Παπαφλωράτος: «Η στάση που κρατά ο Ερντογάν τον απομακρύνει από την Δύση»

Τι είπε για την διαχείρηση του Τούρκου προέδρου σχετικά με το Μεσανατολικό

Must Read

Την πεποίθηση ότι η στάση που κρατάει ο Ταγίπ Ερντογάν τον απομακρύνει από την Δύση, εξέφρασε ο διεθνολόγος και καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές Ιωάννης Παπαφλωράτος, υποστηρίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι ιδιαίτερα επικριτικός και «ταυτίζεται με τους πιο σκληροπυρηνικούς».

«Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε κρατώντας αρχικά χαμηλούς τόνους, στην πορεία όμως, επειδή ηγείται ενός ισλαμιστικού κόμματος και έχει παίξει πάρα πολλές φορές το χαρτί του αραβικού κόσμου, θα ήθελε πολύ να ηγηθεί όλου του μουσουλμανικού κόσμου, ξεχνώντας ότι οι Τούρκοι δεν είναι Άραβες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαφλωράτο η στάση του αυτή εξηγείται γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν βλέπει ότι δεν μπορεί να παίξει τον διαμεσολαβητικό ρόλο που θα ήθελε, όπως αντίστοιχα επιδίωξε να κάνει και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρόλα αυτά με τις ενέργειές του προσπαθεί να υπερκεράσει την Αίγυπτο,τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν και να πάρει τα ηνία.

«Ουσιαστικά ταυτίζεται με τους πιο σκληροπυρηνικούς, λέγοντας δεν πρέπει καν να διεξαχθεί επιχείρηση εις βάρος των Παλαιστινίων. Αυτό, βεβαίως, τον απομακρύνει έτι περαιτέρω από τη Δύση και κυρίως από το Ισραήλ, για το οποίο έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να το προσεγγίσει. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν», κατέληξε ο διεθνολόγος και καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές Ιωάννης Παπαφλωράτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This