Τρεις συλλήψεις για ληστείες σε σπίτια σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας

Μπούκαραν σε οικίες που ζούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι

Must Read

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρία μέλη συμμορίας που είχε ρημάξει σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Την Πέμπτη (19/10) μετά από εκτεταμένη επιχείρηση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας δρούσαν τουλάχιστον από τον Μάϊο. 

Ο τρόπος δράσης τους

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της, κινούμενα με «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία, κατά κύριο λόγο, ήταν ενοικιαζόμενα, περιφέρονταν σε γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής προκειμένου να επιλέξουν τα σπίτια που θα μπούκαραν στα οποία ζούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι.

Μόλις εντόπιζαν τον στόχο τους στάθμευαν το όχημα σε μακρινή απόσταση και στη συνέχεια προσέγγιζαν το εκάστοτε σπίτι πεζή έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί. Ένας εκ των τριών συλληφθέντων εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» παραμένοντας έξω από το σπίτι που επρόκειτο να ληστέψουν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη έμπαιναν είτε διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες ή άλλα σημεία εισόδου, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το θράσος των ληστών ήταν τόσο μεγάλο που έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων ακόμα και όταν εκείνοι δεν απουσίαζαν. Όταν δε γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους όχι μόνο δεν τρέπονταν σε φυγή αλλά τους απειλούσαν με αιχμηρά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους.

Σε μια μάλιστα από τις περιπτώσεις κλοπής και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ηρακλείου, το ηλικιωμένο θύμα λίγο μετά τη ληστεία άφησε την τελευταία του πνοή!

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, πλήθος κινητών και καρτών SIM, πλήθος αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων, μαχαίρι, 380 ευρώ και όχημα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά μία ληστεία και έξι κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Εύβοια, ενώ η λεία των ληστών υπερβαίνει το ποσό των 57.000 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες που είναι γνωστοί στις Αρχές λόγω παρόμοιων αδικημάτων που είχαν πράξει στο παρελθόν οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τη δράση τους συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This