Αντιδράσεις από την Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων σχετικά με τον προσωπικό γιατρό

Τι απαντούν τα μέλη της στις εξαγγελίες της κ. Αγαπηδάκη

Must Read

Την αντίδραση της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων προκάλεσαν οι εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, για τον Προσωπικό Γιατρό. Τα μέλη της Ένωσης ζητούν την απόσυρση των προτάσεων, κάνοντας λόγο για «κακής έμπνευσης κίνητρα».

«Για ακόμη μία φορά η αρμόδια για τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού υφυπουργός ξεκινάει με ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πυροτέχνημα, τη δήθεν διαβούλευση για τον προσωπικό ιατρό. Ποιοι λαμπροί νόες επιχειρούν να τοποθετήσουν ιατρούς με μηδενική κλινική εμπειρία ως προσωπικούς στη θέση αγροτικών ιατρών, ενώ οι παθολόγοι έχουνε πέντε χρόνια κλινική άσκηση στην Παθολογία, όπως και οι παιδίατροι στην Παιδιατρική και οι γενικοί ιατροί πλέον έναν χρόνο στην Παθολογία και τρεις μήνες στην Παιδιατρική και συνολικά πέντε χρόνια με τα υπόλοιπα γνωστικά τους αντικείμενα», αναφέρει η Ένωση και συμπληρώνει:

«Με την κατάληψη αυτών των θέσεων από ανειδίκευτους ιατρούς θα προκύψουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών, η οποία κατά τη γνώμη μας θα βρίσκεται σε συνεχή απειλή. Μετά μία περίοδο αδράνειας και εν αναμονή νέων συζητήσεων ημών και άλλων φορέων με το υπουργείο Υγείας για την επίλυση επιτέλους των σοβαρών προβλημάτων τα οποία εμποδίζουν την πλήρη ανάπτυξη των μέτρων για την εφαρμογή του θεσμού, η οποία όμως απαιτεί συζήτηση, στρατηγική και τακτικές που να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της χώρας μας, αλλά και να εκμεταλλεύονται τις χιλιάδες των ειδικών γιατρών, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να εξασκούν το λειτούργημα τους καθημερινά. Το ευφυολόγημα της εφάπαξ χορήγησης 40-50.000 ευρώ για την επιλογή της ειδικότητάς του παθολόγου είναι ένα κακής έμπνευσης κίνητρο».

«Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων δηλώνει για άλλη μία φορά παρούσα σε οποιοδήποτε συζήτηση»

Όπως τονίζει η Ένωση στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προτιμότερο είναι να βρεθεί λύση για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ανθρώπινες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς και αντί υποσχέσεων για ποσά, που δεν πρόκειται ποτέ να δώσει για τον επαναπατρισμό ιατρών, ας φροντίσει για τις σωστές αμοιβές σε όλες τις βαθμίδες υγείας.

«Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων δηλώνει για άλλη μία φορά παρούσα σε οποιοδήποτε συζήτηση με το υπουργείο για την λύση όλων αυτών των προβλημάτων, απαιτεί όμως την απόσυρση όλων αυτών των προτάσεων οι οποίες εκ των προτέρων δυναμιτίζουν το κλίμα», προσθέτει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This