Ταξίαρχος ε.α. Θεοδωρακίδης: «Κρίσιμες στιγμές στο Ισραήλ» – Τι συμβαίνει με Ερντογάν και Ιράν

«Ο Ιρανορωσικός άξονας εμπλουτίζεται με την Τουρκία»

Must Read

Την πεποίθηση ότι οι εξελίξεις στο Ισραήλ επηρεάζουν την παγκόσμια κατάταξη εξέφρασε ο Ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την γεωστρατηγική της περιοχής, αλλά και για την παγκόσμια κατάσταση με αυτό που συμβαίνει στην Λωρίδα της Γάζας. Βλέπουμε δύο – δύο ομήρους να προσπαθήσουν να συνεχίσουν έναν διάλογο ίσως προσχηματικό, προτού γίνει η χερσαία επίθεση, την οποία δεν πρέπει να αναμένουμε από την αρχή να είναι μεγάλης κλίμακας», είπε αρχικά, ενώ για την καθυστέρηση της χερσαίας επίθεσης επεσήμανε:

«Είναι δύσκολη η χερσαία επίθεση καθεαυτή και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, γι’ αυτό τους πήρε η Χαμάς, για να έχει ένα διαπραγματευτικό εργαλείο, για να βλέπει πως τους διαχειρίζεται και πώς στο βάθος είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Κουβέιτ. Βλέπουμε πως τροφοδοτείται η συζήτηση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αλλά έγινε μια σύσκεψη των ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη όπου στον Ιρανορωσικό άξονα ήταν και η Τουρκία συνεπίκουρος».

«Ο Ιρανορωσικός άξονας εμπλουτίζεται με την Τουρκία»

Ο ταξίαρχος ε.α. αναφέρθηκε και στην υπογραφή του Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Ο Ερντογάν μία “καλοπιάνει” τη συμμαχία και μία εκβιάζει για να μπει εγγυητής ή ρυθμιστής στη Λωρίδα της Γάζας. Η γεωστρατηγική ισορροπία, αντιληφθείτε σε βάθος χρόνου, έχει στρατεύματα στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στη Συρία αλλά και στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια την χάραξη ΑΟΖ Λίβανος – Γάζα – κατεχόμενα, τα οποία θέλει να ανεξαρτητοποιήσει, αλλά η τουρκική στρατιωτική παρουσία είναι σημαντική γι’ αυτούς. Ωστόσο να θυμίσουμε ότι το Ισραήλ ήταν έτοιμο να κάνει γεωτρήσεις με την Τουρκία περίπου 3 βδομάδες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς», σημείωσε και κατέληξε:

«Ο Ιρανορωσικός άξονας εμπλουτίζεται με την Τουρκία. Το μέτωπο της Χεσμπολάχ στον Λίβανο μπορεί να είναι ήσυχο αλλά το Ιράν εκεί έχει 100.000 πολύ καλά εξοπλισμένο κόσμο. Είναι απαραίτητο για τις ΗΠΑ, η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ να γίνει σταδιακά και χειρουργικά. Η ρήξη του μετώπου θέλει το Ισραήλ να γίνει και με εσωτερική αναταραχή στη Λωρίδα της Γάζας, δηλαδή οι Παλαιστίνιοι να ξεχωρίσουν τη Χαμάς και έτσι να χάσει τη πολιτική της δύναμη η Χαμάς και να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις μέσω της εσωτερικής διαταραχής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This