Επισκέπτης αφόδευσε μπροστά σε εκθέματα του μουσείου της Ακρόπολης – Τι απαντάει ο διευθυντής

Η απάντηση του πρόεδρου του Μουσείου για το περιστατικό

Must Read

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση ότι επισκέπτης αφόδευσε μπροστά από εκθέματα  στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του news247, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, την ώρα που ο αρχαιοφύλακας έκανε διάλειμμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλο άτομο στο σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισκέπτες που αντίκρυσαν κόπρανα μπροστά από τα εκθέματα του Ναού της Αθηνάς Νίκης, ενημέρωσαν τους υπεύθυνους του μουσείου που μέχρι τότε δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εργαζόμενοι του μουσείου καταγγέλλουν ότι στο μουσείο τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και το προσωπικό ασφαλείας δεν είναι σωστά εκπαιδευμένο, καθώς κάποιοι από τους φύλακες δεν γνωρίζουν ούτε τις εξόδους κινδύνου. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, το προσωπικό δεν έχει λάβει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, εκκένωσης και αντιμετώπισης καταστροφών,

«Το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί υποστελεχωμένο και στον αυτόματο» καταγγέλλουν άνθρωποι του μουσείου της Ακρόπολης και κάνουν έκκληση για προσλήψεις προσωπικού αλλά και σωστή εκπαίδευση.

Από πλευράς του ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης, μιλώντας στο protothema, κάνει λόγο μια άτυχη στιγμή ενός ηλικιωμένου που είχε ακράτεια και υποστηρίζει ότι υπάλληλοι του μουσείου προσπάθησαν να το διαχειριστούν με λεπτό τρόπο για να μην αισθανθεί άβολα ο επισκέπτης: «Είναι ντροπή και αίσχος! Δείχνει έλλειψη σεβασμού στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας τους οποίους οφείλουμε να στηρίζουμε» δήλωσε και διέψευσε τις καταγγελίες που δημοσίευσε το news247, υποστηρίζοντας ότι το προσωπικό ασφαλείας επαρκεί και είναι εκπαιδευμένο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This