Στο εδώλιο ξανά οι Κούγιας – Κουρτάκης

Η κατηγορία αφορά την υπόθεση της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση

Must Read

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν στις 30 Νοεμβρίου ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης για την υπόθεση της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Μάιο σε ηλικία 73 ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, επρόκειτο να δικαστούν χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για παράβαση του άρθρου 370 που αφορά την παράνομη υποκλοπή της ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία χωρίς τη συναίνεσή του.

Η δίκη δεν έγινε, καθώς η πλευρά του Αλέξη Κούγια που απουσίαζε ζήτησε αναβολή. Το αίτημά του απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να διακόψει τη δίκη για τις 30 Νοεμβρίου.

Καταγραφή εν αγνοία του

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια του Πειραιά έπειτα από καταγγελία του Στηβ Κακέτση ότι έγινε καταγραφή της συνομιλίας του με τον δικηγόρο εν αγνοία του.

Το ηχητικό της ιδιωτικής συνομιλίας του με τον Αλ. Κούγια που περιέχονταν σε στικάκι είχε προσκομίσει ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης στον τότε εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν σκευωρία σε βάρος του με την εμπλοκή του στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνη.

Ο κ. Μπρακουμάτσος κάλεσε τον Στηβ Κακέτση, ο οποίος ανέφερε ότι η συνομιλία του με τον Αλ. Κούγια ήταν προϊόν υποκλοπής. Η έρευνα για τη μήνυση Μαρινάκη κατέληξε στο αρχείο, ενώ κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου και του εκδότη για την υποκλοπή της συνομιλίας.

Στην ακροαματική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο όπου ήταν μάρτυρας κατηγορίας ο μακαρίτης Στηβ Κακέτσης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ηρθε και με βρήκε στο κατάστημά μου ο Κούγιας γιατί είχε συμμετάσχει σαν συνήγορος δικός μου για το μαγαζί. Ημασταν 30 χρόνια φίλοι. Κατέγραψε τη συζήτηση που κάναμε για διάφορα θέματα», τονίζοντας ότι δεν είχε συναινέσει στην καταγραφή.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει για τη συνομιλία του με τον Αλέξη Κούγια: «Μου είπε να μου δώσουν 1.000.000 από τον κύριο Μαρινάκη» για να υποστηρίξει τα περί «σκευωρίας», συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεν θα κατέθετε ποτέ εναντίον των φίλων του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This