Κάηκαν 150 στρέμματα από φωτιά στη Ρόδο – Είναι η τέταρτη στο ίδιο σημείο από το καλοκαίρι

Ενισχύεται το σενάριο του εμπρησμού

Must Read

Περίπου 150 στρέμματα κατάφερε να κάψει η φωτιά που σημειώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή της Κυμισάλας, στα νοτιοδυτικά της Ρόδου,η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται σε εμπρησμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πυρκαγιά η οποία παίδεψε τους πυροσβέστες ξεκίνησε περίπου στις 12.15 χθες το βράδυ και τέθηκε υπό έλεγχο νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι μετά από συντονισμένες προσπάθειες από επίγειες και εναέριες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.

Μόλις η φωτιά έγινε αντιληπτή χθες αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου. Έφτασαν πυροσβέστες με δέκα οχήματα, εθελοντικές ομάδες, μηχανήματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου.

Δείτε φωτογραφία:

Νωρίς το πρωί άρχισε τις ρίψεις το ελικόπτερο Σινούκ που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Μαριτσών ενώ έφτασαν στο νησί και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ από Αθήνα και συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι κάηκαν 150 στρέμματα δασικής έκτασης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φωτιά χαρακτηρίζεται ως «περίεργη» αφού είναι η τέταρτη στη σειρά από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής συλλέγει στοιχεία και προσπαθεί να εντοπίσει τα αίτια της φωτιάς. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έγινε εμπρησμός.

Δείτε φωτογραφία:

Σύμφωνα με όσα είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου:

«Σε ανθρώπινο χέρι οφείλεται το πιθανότερο η επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Πύργος της Κυμισάλας, στη Μονόλιθο της Ρόδου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This