Πανελλαδική απεργία εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Must Read

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, με βασικό αίτημα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην τράπεζα, καθώς η διοίκησή της έχει αποφασίσει τη σημαντική συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων με θύματα εκατοντάδες υπαλλήλους της.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) επισημαίνει πως: «Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων δίνει μάχη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αντιτάσσεται στη πολιτική συρρίκνωσης της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση τόσο του δικτύου των καταστημάτων, όσο και των θέσεων εργασίας. Η διοίκηση της Τράπεζας με άλλοθι τον εκσυγχρονισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία των «καταστημάτων του μέλλοντος» προχωρά σε μια νέα “στοχευμένη εθελούσια έξοδο” 780 συναδέλφων μας στα καταστήματα του Δικτύου. Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών, στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην απογύμνωση του δικτύου από έμπειρο προσωπικό. 

»Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στοχοποιεί εργαζόμενους και στελέχη της τράπεζας με στόχο την γρήγορη μείωση του προσωπικού και του αντίστοιχου εργασιακού κόστους, σε μια χρονική στιγμή όπου τα κέρδη της τράπεζας είναι ιδιαίτερα υψηλά. Η ΟΤΟΕ δηλώνει αντίθετη με αυτή την πολιτική, στηρίζει τις διεκδικήσεις και καλεί τους εργαζόμενους της τράπεζας να συμμετέχουν στην απεργία. Ο ενωτικός και συλλογικός αγώνας των εργαζομένων για την προστασία της εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά όλοι οι εργαζόμενοι, αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα».

Με τη σειρά του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Το ΕΚΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς. Αντιδρούν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης για συρρίκνωση της Τράπεζας, που προσπαθεί να το πετύχει με κλείσιμο καταστημάτων του δικτύου και μειώσεις προσωπικού, μέσα από αλλεπάλληλες “εθελούσιες εξόδους”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως καταγγέλλουν, η Διοίκηση της Τράπεζας, με “βιτρίνα” τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους συναδέλφους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζομένων να αγωνίζονται για την προστασία της απασχόλησής τους, για συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας με προοπτικές. Το ΕΚΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς και την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για τις 30 Οκτώβρη».

Από την πλευρά της, η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), αναφερόμενη στο ίδιο θέμα επισημαίνει ότι: «στηρίζει την πανελλήνια απεργία τη Δευτέρα στις 30/10 που έχει προκηρυχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού, με την επιδιωκόμενη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και του αριθμού των εργαζόμενων που εξυπηρετούν τους καταναλωτές, αποδυναμώνονται οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της περιφέρειας και δυσχεραίνεται η πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, για όλους τους πολίτες που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες. Από την άλλη μεριά, πλήττεται το δικαίωμα στην εργασία 780 υπαλλήλων οι οποίοι, οδηγούμενοι στην ανεργία, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες στην διαχείριση των καταναλωτικών οικογενειακών τους αναγκών. Τα τραπεζικά ιδρύματα οφείλουν να προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών και ιδίως των εργαζομένων τους, αποφεύγοντας πρακτικές που, στο όνομα της κερδοφορίας, οδηγούν σε αδιέξοδο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This