«Ξεσηκωμός» για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης μετά από συναυλία στο Νέο Ηράκλειο

Η έφηβη βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος, αλλά οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους

Must Read

Πεδίο αντιπαράθεσης και σφοδρών συγκρούσεων έγινε το Νέο Ηράκλειο το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ των λεγομένων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων. Ομως, αυτό που κυριαρχεί είναι ο σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι μιας έφηβης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Ολα άρχισαν έπειτα από μια συναυλία που είχε διοργανωθεί στο θεατράκι στον σταθμό ΗΣΑΠ, ως αντίδραση στο επικείμενο μνημόσυνο των δέκα ετών από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη. Κατά την αποχώρηση των παρευρισκομένων στη συναυλία προκλήθηκαν επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή. Σε μικρή απόσταση δύο γυναίκες, ένοικοι πολυκατοικίας της περιοχής, εντόπισαν πεσμένη στο πεζοδρόμιο τη 16χρονη.

Η κοπέλα ήταν αναίσθητη και αιμορραγούσε στο κεφάλι, φορούσε μαύρα ρούχα, είχε καλυμμένα τα χέρια της με γάντια και στο πρόσωπό της φορούσε χειρουργική μάσκα και κουκούλα. Οι δύο γυναίκες ζήτησαν τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, που ήταν στο σημείο, όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., όταν πλησίασαν για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στη νεαρή, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 100-150 κουκουλοφόρων.

(πηγή φωτο: protothema.gr)

«Εγώ κάλεσα το ΕΚΑΒ και μου είπαν να την κάνουμε στο πλάι, γιατί ήταν ανάσκελα το κορίτσι. Οι αστυνομικοί ήρθαν εδώ, βοήθησαν το κορίτσι. Τη βρήκαμε πεσμένη, με βάση τη λογική, ερχόταν από πάνω. Ανέπνεε, ευτυχώς. Ηρθε το ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να μιλήσει καθόλου. Από το κεφαλάκι της πίσω έτρεχε αίμα» περιγράφει η αυτόπτης μάρτυρας.

Συνελήφθη

Διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και μετέφεραν την κοπέλα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Η 16χρονη αρχικά συνελήφθη για τη συμμετοχή της στα επεισόδια, ωστόσο αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.

Η έφηβη, σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», φέρει ένα σημαντικό κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά, καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα, ενώ έχει μειωμένο επίπεδο συνείδησης. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Νευροχειρουργικής Κλινικής, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται σοβαρή, ωστόσο η ζωή της είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, τα τραύματά της συνάδουν με πτώση και δεν είναι συμβατά με πλήξη από αντικείμενο. Εκτιμάται ότι κατά την απόπειρα αποχώρησής της από το σημείο των επεισοδίων δέχθηκε χτύπημα, έπεσε και την ποδοπάτησαν όσοι ακολουθούσαν τρέχοντας.

Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιεξουσιαστές αναφέρουν πως η 16χρονη χτυπήθηκε από αστυνομικούς, κάτι που πυροδότησε στη συνέχεια επεισόδια από νεαρούς στα Εξάρχεια, με μολότοφ και δολιοφθορές. Το ίδιο συνέβη σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, όπου διμοιρίες αστυνομικών δέχθηκαν επιθέσεις από κουκουλοφόρους. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης και με χρήση χημικών απώθησαν τους ταραξίες.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This